Rezultatele primului control la spitalul privat în care a murit un copil după o operaţie de rutină

Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2018 18:39
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 07:54
Categorie: Sanatate

Se fac mai multe anchete în cazul băieţelului de un an şi zece luni care a murit sâmbătă noapte la un spital privat din capitală.

Ministerul a trimis Direcţia de Sănătate Publică pentru a stabili dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele. Iar marţi dimineaţă se va face autopsia, pentru a se stabili cauzele morţii. Tatăl băieţelului a depus o plângere la parchet.

După ce copilului i s-a făcut rău, am fugit cu el la camera asistentelor. Au început să acţioneze haotic, oxigenul din perete nu mergea, echipamente nu aveau, absolut nimic, nu ştiau cum să folosească, o incompetență crasă. Nu ştiau pe cine să cheme mai repede, le tremurau mâinile, un haos general”, povestește Andreea Duță, mama copilului.

Cu lacrimi în ochi şi zdrobită de durere, mama băieţelului povesteşte că a văzut cum Ştefan al ei se stinge. Cu câteva ore în urmă suferise o operaţie de hernie inghinală. Mama povesteşte că l-au scos de la terapie intensivă, iar după câteva ore starea lui s-a agravat şi a intrat în stop cardio respirator. Disperaţi, părinţii au sunat la 112. În 4 minute un echipaj SMURD a ajuns la cel mic.

Cand am văzut atâta incompetenţă, atâta prostie la acest spital Sanador, care poate are proceduri pe hârtie, dar nu ştie să le aplice, personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator, nu ştiu ce să facă. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine. Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză? Cu adrenalină? Habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului”, a continuat mama copilului.

Acuzaţiile femeii sunt anchetate acum de procurori, dar şi de Ministerul Sănătăţii care a precizat că raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucureşti la Spitalul Sanador, a constatat că s-au respectat procedurile igienico sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, traseul pacientului, condiţiile de igienă din secția ATI pediatrie, şi produsele biocide utilizate.

Şi reprezentanţii Spitalului privat au transmis un punct de vedere. Într-un comunicat de presă au precizat faptul că din declaraţiile doctorilor şi din rapoartele întocmite reiese fapul că au fost respectate toate procedurile şi protocoalele medicale care se impun în astfel de cazuri.

Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”, se arată în comunicat.

Dacă într-adevăr protocoalele au fost respectate vor stabili anchetele care s-au declanşat în acest caz. Pe de-o parte, polițiștii de la secţia 4 s-au sesizat şi au început o anchetă pentru ucidere din culpă. Iar luni, spitalul a sesizat şi el parchetul în privinţa morţii suspecte. Procurorul a cerut autopsia.

În acelaşi timp părinţii vor să afle şi de ce nici un procuror nu a venit la spital sâmbătă noapte, atunci când ei au anunţat la 112 moartea suspecta a băieţelului şi au depus o plângere la Inspecţia Judiciară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Copil mort într-un spital privat: se fac mai multe anchete. Colegiul Medicilor s-a autosesizat
Copil mort într-un spital privat: se fac mai multe anchete. Colegiul Medicilor s-a autosesizat
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
pacienta arsa ambulanta
România nu își poate ajuta pacienții arși. Ultimul caz: o fostă asistentă medicală
Zeci de noi cazuri de rujeolă în România. 59 de oameni au murit din cauza bolii
Medic concediat din cauza modului în care vorbit cu părinţii unui copil bolnav
Românii consumă excesiv de multe antibiotice. Greşeala pe care o fac medicii
Diplome pe bandă rulantă pentru asistenți medicali români care NU au fost prezenți la cursuri
Apel disperat făcut de medici pentru un bebeluș. Realitatea cumplită din maternităţile româneşti
copii diabet
Cifre alarmante pentru copiii născuţi după anul 2000. La ce boală sunt predispuși
Răniţi cu arsuri grave aşteaptă cu disperare să fie transferaţi în străinătate. Cazul unui bărbat din Constanța
Copiii de 3 ani au nevoie de 3 ore de mişcare pe zi, noua recomandare a autorităților medicale, în SUA
O femeie din Iași a primit un transplant de rinichi, după 18 ani de dializă
Românii asociază în mod greșit cancerul de piele cu alunițele. Împreună, putem SKINba lumea în bine
Fetiță de 9 ani trimisă în judecată de CAS, pentru neplata unor analize. Cum s-a creat situația absurdă