Protest la Spitalul Judetean Constanta. Zeci de mame, nemultumite de sectia de pediatrie: "Nu poti sa duci un animal acolo"

31-01-2015 18:29

Protestul disperarii in fata Spitalului Judetean din Constanta. Aproape 60 de mame au organizat un miting, nemultumite de mizeria din sectia de pediatrie unde au fost internate alaturi de copiii lor.

Spitalul a fost in centrul unui scandal anul trecut, cand un gandac si-a facut aparitia si a stricat conferinta de presa a managerului, care anunta triumfator ca s-a facut curatenie in spital, iar gandacii au fost starpiti.

Protestatara: "Aceasta este mascota spitalului, pe care eu l-am mai numit si lagarul Constantei."

Aceste mame s-au plans ca au trecut prin experiente traumatizante. Sectia de pediatrie, unde au fost internate cu copiii, este intr-o stare deplorabila.

"Cum poti sa duci un copil acolo, nu poti sa duci un animal acolo!", spune o proaspata mamica.

Nicoleta Moliceanu, bunica: "Oribil, nu se poate asa ceva, ca in 2015 sa fie un spital in conditiile acestea"

"Am vazut sobolanelul nu am putut sa-l prindem. Ulterior, sobolanul a fost prins de catre personal", spune 

Protestara: "Am fost internati cu copilul intr-o boxa, ca asa le zice. Cand zici cuvantul boxa asa arata camerele, sunt groaznice. Gandaci, purici, mucegai, mizerie."

Aceasta mama isi aminteste cosmarul prin care a trecut alaturi de fiul ei de trei ani. Micutul avea dureri groaznice de burta, iar medicii i-au stabilit cu greu diagnosticul.

Adina Sofrone: "Bronsita, meningita, pneumonie. Ne-a tinut 16 ore ca poate avea apendicita, chiar imi spunea ca are TBC."

Una dintre mamici spune ca bebelusul sau de 5 luni a murit in spital din vina angajatilor si a mizeriei. Medicii se apara si spun ca ar fi avut malformatii si nici o sansa sa supravietuiasca. Pentru David, mamicile au aprins astazi o lumanare.

Conducerea spitalului sustine ca se face curatenie la sectia de Pediatrie. In plus, o parte dintre saloane au fost deja renovate.

Danut Capatana, manager SCJU Constanta: "Nu sunt mizerabile. Exista plan de dezinsectie, de curatenie in tot spitalul."

Anul trecut, spitalul a fost implicat intr-un alt scandal, cand rudele pacientilor au filmat gandaci misunand prin saloane. Managerul a sustinut atunci ca cineva i-ar fi adus in spital. Un gandac a aparut chiar in timpul conferintei de presa.

In urma protestelor, Ministerul Sanatatii a decis alocarea fondurilor pentru a incepe din luna martie renovarea in totalitate a sectiei pentru copii. Constanta este singurul judet din tara fara spital de pediatrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO