Rezultate surprinzatoare in cazul primelor teste pe dezinfectantii Hexi Pharma. Probele vor fi trimise in strainatate

Dată publicare: 23-08-2016 13:48
Dată actualizare: 26-08-2016 06:58


Procurorul general Augustin Lazar a afirmat marti ca a fost finalizata efectuarea testelor de eficienta in cazul dezinfectantilor Hexi Pharma, pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei.

 "S-a finalizat efectuarea testelor de eficienta pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu sa evaluam acum in detaliu ceea ce solicitati dvs, insa este de precizat ca urmeaza alte teste de eficienta pe un alt lot, care va fi trimis acestui institut. Ne gandim, pregatim teste care sa fie efectuate la institute din strainatate. Este o procedura in curs. Este o procedura mai complicata", a declarat Lazar, la sosirea la sediul CSM.

Intrebat daca o parte din rezultate arata faptul ca anumite produse Hexi Pharma au fost eficiente, procurorul general a spus ca au fost rezultate atat pozitive, cat si negative, insa doar in final se va putea stabili in ce masura ele sunt relevante.

Cat priveste ponderea celor pozitive fata de cele negative, Lazar a afirmat: "Nu putem sa apreciem acum si chiar daca am sti si am preciza nu ne-ar ajuta cu nimic, fiindca urmeaza alte teste care se vor efectua si va fi un ansamblu de loturi in final care vor da tonul procentajelor".

Lazar nu a dorit sa precizeze de la cate spitale au fost luate mostre, pentru ca acest lucru reprezinta "detalii intime ale anchetei".

"Un alt lot de solutii vor fi testate in continuare si in final vom vedea ce va rezulta din ansamblul probatiunii", a adaugat Lazar.

Intrebat daca exista posibilitatea efectuarii de noi controale in spitale, procurorul general a afirmat ca acest lucru se poate intampla daca organul judiciar care se ocupa de problema va aprecia ca este necesar.


VIDEO PROTVPLUS.RO