Pericolul vine de la "Dr. Google". Una din patru femei se autodiagnosticheaza gresit pe internet
Cand te confrunti cu o problema medicala neasteptata, pare mult mai usor sa deschizi computerul si sa cauti un raspuns, decat sa iti faci o programare la medic.
Un studiu realizat in Marea Britanie a dezvaluit un fapt ingrijorator: una din patru femei isi stabileste un diagnostic gresit si isi cumpara medicamente nepotrivite, dupa “consultatia" pe Google.
“Dr. Google” este primul apelat de femeile cu probleme de sanatate, insa foarte rar stabileste diagnosticul corect, spun expertii. Mai exact, cautand on-line simptomele si tratamentul, una din zece femei ajunge sa se imbolnaveasca si mai tare, ca rezultat al demersului lor de a se autodiagnostica.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Tendinta de a acorda incredere internetului pentru sfaturi medicale a fost evidentiata dupa un studiu in care au fost incluse 1.000 de femei. O cincime dintre acestea au avut la un moment dat suspiciunea ca sufera de o boala grava, dupa ce au consultat internetul. Cele mai frecvente semnale false sunt despre cancerul la san. Un numar mare de femei se autodiagnosticheaza cu astm sau hipertensiune arteriala.
Studiul arata ca multe femei isi administreaza singure tratament pentru afectiuni genitale, dupa ce identifica eronat pe internet boala. Multe din aceste femei ajung infertile pentru ca acorda incredere informatiilor de pe internet si nu mai apeleaza la un medic.