Cat adevar exista in spatele afirmatiei "vaccinurile provoaca autism". Autoritatile au publicat datele cu reactiile adverse
In plina epidemie de rujeola, razboiul pro sau contra vaccinare continua cu episodul cifrelor.
Mai exact, cu numaratoarea reactiilor adverse invocate atat de des de parintii care se opun imunizarii.
Autoritatile din sanatate anunta clar: au fost doar 9 cazuri toate usoare din aproape 300.000 de copii vaccinati. "Numai minciuni", le raspund combatantii, care ii acuza pe medici ca ascund adevarul in acest caz asa cum fac si cu infectiile din spitale. In acest conflict a intervenit Avocatul Poporului care a anuntat verificari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihaela Catana, mediator sanitar : ''Marea majoritate nici nu au semnat declaratiile, formularele pentru ca ca refuza, nici nu i-au adus la vaccin. Nu-i putem opri, nu se pot vaccina, raman restantieri si ne putem astepta si pe viitor si la alte epidemii. ''
Refuzul unor parinti nu se limiteaza la un singur vaccin, mai exact la ROR- gandit anti rujeola, oreon, rubeola, ci la toate vaccinurile.
Adultii invoca frica de reactiile adverse, asa ca in plina epidemie de rujeloa autoritatile au facut vineri publice si cifrele. In cazul vaccinului care ii protejeaza pe cei mici de pojar, de pilda, un singur copil din 65.000 a facut febra si a avut durere locala dupa vaccinare.
Iar dupa Hexavalent 5 copii din 260.000 imunizati au acuzat neplaceri dupa vaccinare, tot minore.
Datele sunt prezentate de Agentia Nationala a Medicamentului, autoritatea la care ajung toate raportarile medicilor de familie.
Aici intervine insa discutia: cate raportari se fac atata vreme cat nu sunt obligatorii ci doar niste recomandari ale Ministerului Sanatatii, si cati medici de familie afla toate informatiile de la parinti.
Care, din nou nu sunt obligati sa comunice aceste date sau nu stiu ca ar trebui sa faca acest lucru daca nu se intampla ceva grav, cum ar fi convulsiile.
E aceeasi situatie ca la infectiile nosocomiale, ascunse sub pres", acuza direct asociatiile antivaccinare, printr-un comunicat. In acelasi document, tabara 'adversa' anunta ca le-a cerut oficialilor sa prezinte dovezi concrete ca cei 3 copii au decedat din cauza rujeolei: de la raportele medico legale pana la fisele pruncilor din scurta lor viata.
Pana cand nu vom avea aceste informatii, avem dubii serioase cu privire la realitatea afirmatiilor autoritatilor.
Si aici includ si notiunea de epidemie, pe care o cred exagerata. Un medic sustine pe pagina lui de socializare ca situatia de acum are o singura explicatie.
Concluzia evidenta a unei astfel de situatii este una singura: ineficienta vaccinului ROR care nu asigura protectia promisa, nici atunci cand e facut din 4 in 4 ani.
Parerea este argumentata cu informatia potrivit careia 175 din cei 675 de copii erau vaccinati cu ROR, asadar n-ar fi trebuit sa se imbolnaveasca.
Responsabilii din sanatate dau replica argumentand ca este posibil ca cel vaccinat sa fi contactat virusul inainte de imunizare.
In aceasta "lupta" pro contra vaccin a intervenit si Avocatul Poporului. Institutia s-a autosesizat si a cerut explicatii de la Ministerul Sanatatii pentru intarzierile cu legea vaccinarii, anuntata inca de anul trecut. In acest moment, proiectul nu a intrat nici macar in dezbatere publica.