"Nu mai folositi asa ceva in restaurante!". McDonald's este tinta unei petitii pe internet

Ultima actualizare: 15-08-2016 07:12
McDonald's

O noua campanie lansata pe internet incearca sa puna presiune pe lantul de restaurante McDonald's, pentru a interzice produsele rezultate de la animale tratate cu antibiotice.

BBC News scrie ca oamenii de stiinta au avertizat deja ca tratarea animalelor cu antibiotice duce la scaderea reactiei organismului uman la tratarea bolilor cu antibiotice. Din acest motiv, grupul ShareAction cere consumatorilor sa trimita email-uri sefului executiv al McDonald's, Steve Easterbrook, in care sa reclame acest lucru.

Saptamana trecuta, acest lant de restaurante a decis sa nu mai foloseasca in productia sa de mancare produse de la animale tratate cu antibiotice, insa numai in SUA.

Expertii din medicina spun ca folosirea in mod repetat a antibioticelor in scop de prevenire a bolilor animale si de dezvoltare a organismelor - in loc de tratament propriu-zis - contribuie mult la cresterea numarului de boli rezistente la efectul medicamentelor.

Se presupune ca acest lucru este responsabil pentru moartea a cel putin 23.000 de americani pe an, drept pentru care reprezinta o amenintare semnificativa la adresa sanatatii globale.

Si alte nume din industria alimentara sunt tinte ale petitiilor consumatorilor, in privinta folosirii antibioticelor, cum s-a intamplat recent cu KFC. Reprezentantii companiei au anuntat deja ca vor limita folosirea antibioticelor umane la pasari pana anul viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO