Ministrul Sănătății, despre acuzaţiile la adresa sa în cazul Lucan: ”Afirmații nereale”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
florian bodog
Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că afirmaţiile deputatului Emanuel Ungureanu sunt „absolut nereale”.

”Domnul Ungureanu bate câmpii. Afirmaţiile pe care domnia să le-a făcut sunt absolut nereale. Echipele de control ale Ministerului Sănătăţii se ocupă de cazarea lor şi nu ministrul Sănătăţii. Toate controalele pe care ministrul Sănătăţii le-a dispus în acest an la Institutul de transplant renal au fost în colaborare cu DIICOT. În rest, nu are decât să bată câmpii cât doreşte”, a explicat Bodog pentru Mediafax.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Ungureanu, Bodog a spus că aşteaptă, mai întâi, să vadă afirmaţiile parlamentarului şi apoi va lua o decizie.

„Deocamdată nu am văzut afirmaţiile. Ştiu din ce îmi spuneţi dumneavoastră. Nu sunt fan Ungureanu”, a conchis ministrul.

Întrebat dacă se face trafic de organe la Cluj şi dacă există Lucani în toată România, ministrul Sănătăţii a spus că el nu are cunoştinţă de aşa ceva.

”Eu nu cunosc, eu nu ştiu să existe trafic de organe în România. Până la momentul de faţă nu mi s-a adus la cunoştinţă să existe aşa ceva. În ultima discuţie pe care am avut-o cu colegii mei de la Cluj, de la Institutul de Transplant, cu noul manager, cu echipa de acolo, m-au asigurat de absolut toată onestitatea şi de toată transparenţa lor şi mi-au spus că încearcă să relaxeze transpantul în România. Aceste afirmaţii de genul celor făcute de domnul Ungureanu vin doar ca să mai adauge un cui la sicriul transplantului din România”, a spus Bodog pentru Digi 24.

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, a făcut, timp de 3 ore, mai multe declaraţii miercuri la DIICOT, susţinând că sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar.

"A fost ajutat de Emil Boc. Nu făcea Lukmed fără domnul Boc, care a fost operat şi la stat şi la privat. (...) Credeţi că există vreo chitanţă în acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Văzând ce personaj malefic este Lucan, mă întreb ce l-a învăţat pe domnul Boc. Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, domnul Funar ", a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT.

Ungureanu îl acuză şi pe actualul ministru al Sănătăţii că a susţinut activitatea profesorului Lucan şi spune că a dat detalii în faţa procurorilor despre un anume control care a fost "îmblânzit" prin intermediul actualului ministru.

"Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casă, au desemnat ca la un control, funcţionarii de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de 5 stele din Cluj. Controlul a devenit foarte moale. Domnul Bodog a intervenit ca aceia să stea la hotelul de 5 stele. Florian Bodog are relaţii vechi cu medicul Lucan, are legături printr-o relaţie de naş", a mai spus Ungureanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO