Mergea de 35 ori intr-o zi la toaleta. Medicii i-au schimbat viata, dupa o operatie in premiera

17-05-2013 20:04

Medicii de la Institutul Fundeni, impreuna cu specialisti din Viena, au rezolvat un caz extrem de grav. Unei tinere de 26 de ani, cu probleme renale, i-au fost implantati doi electrozi in zona dorsala.

Femeia va putea de acum incolo sa duca o viata normala, sustin specialistii. Procedeul folosit este o noutate pentru Romania.

Aurora a avut vreme de 4 ani o viata chinuita. Dupa multiple infectii urinare, tanara a fost diagnosticata cu incontinenta cronica.

De meserie ospatar, fata de 26 de ani incepuse sa-si traiasca viata sub un stres permanent: ziua mergea de 25 de ori la toaleta, iar noaptea de inca 10 ori.

"Oriunde trebuia sa caut o toaleta, nu puteam merge departe in conditiile in care nu aveam unde sa urinez. Nici nu mai stiu cum e sa te simti bine", spune Aurora.

Vineri, in sala de operatie, sub anestezie generala, pacientei i s-au implantat doi electrozi la nivelul nervilor sacrali, din zona dorsala.

Acestia regleaza activitatea nervoasa a vezicii urinare reducand frecventa urinarilor. Peste doua saptamani, pacientei i se va implanta sub piele si un dispozitiv electronic de mici dimenisuni la care medicul va regla intensitatea impuslurilor electrice de asa natura incat sa poata urina normal.

Operatia, in premiera in Romania, a fost facut impreuna cu o echipa de medici din Austria.

Numai la Fundeni, pe listele de asteptare sunt 60 de bolnavi cu incontinenta urinara severa.

Tags: sanatate, operatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO