Medicii din SUA au facut un studiu despre un obicei considerat "urat". Ce se intampla cu cei care isi troznesc degetele
In ultimii 15 ani, Tanya Johnson si-a exasperat seful. Nu din cauza competentelor sale, ea fiind o asistenta chiar buna - spune dr. Robert Szabo - ci din cauza "prostului sau obicei" de a-si trozni degetele.
"Ii tot spunam sa inceteze, ca este rau pentru ea", povesteste Szabo pentru CNN. Insa, chiar daca el este chirug de maini la UC Davis Medical Center din SUA, asistenta nu l-a ascultat. "I-am zis, dovedeste ca e rau", spune ea.
Insa dr. Szabo nu putea sa faca asta. Asa ca atunci cand colegul sau dr. Robert Boutin, radiolog la UC Davis l-a intrebat daca vrea sa colaboreze la un studiu despre practica troznirii oaselor, Szabo a acceptat imediat.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Ideea era simpla: sa fie adunate mai multe persoane (printre care si Johnson) care sa isi trozneasca oasele de la maini sub aparate, care sa vada ce se intampla cu adevarat in articulatiile umane. Apoi, dupa examinarea subiectilor - inainte si dupa troznirea mainilor - sa se faca o comparatie cu alte persoane care nu au aplicat acest ... exercitiu.
Rezultatul studiului a fost unul uimitor pentru dr. Szabo, care se astepta sa constate probleme ale mainilor, insa .. nici gand de asa ceva. De fapt, dupa ce cineva si-a troznit mainile a constatat ca avea o mobilitate mai mare, in comparatie cu ceilalti care nu facusera nimic.
Acest studiu, care nu a fost inca publicat, a fost prezentat in luna decembrie la un seminar al Radiological Society of North America, mai noteaza CNN.