Măsurile luate de autorități, după ce 3 bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu


Ultimul update: Miercuri 08 Mai 2019 09:23
Data publicarii: Miercuri 08 Mai 2019 07:53
Categorie: Stiri Sanatate

Autoritățile încep miercuri verificările după ce trei bebeluși, infectați cu stafilococ auriu multi-rezistent la antibiotice, au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Toți s-au născut la Maternitatea Giulești, iar inspectorii sanitari vor preleva probe pentru a stabili dacă au luat de acolo bacteria.

Primul dintre micuți a ajuns din nou în grija doctorilor la o lună după ce a fost externat din maternitate, al doilea la două săptămâni și cel de-al treilea la mai puțin de cinci zile.

Acum, doar unul dintre ei mai este internat - un băiat care are probleme respiratorii, dar medicii spun că starea lui nu este gravă.

Reprezentanții Primăriei Capitalei, în subordinea căreia este Maternitatea Giulești, susțin că bebelușii au ajuns la spital la mai mult de trei zile de la externarea din maternitate. Prin urmare nu poate fi vorba despre o infecție intraspitalicească.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Trei bebeluși cu stafilococul auriu, născuți la Giulești, internați la Gr. Alexandrescu
Cazul femeii despăgubite pentru că s-a infectat în spital. Mesajul transmis de avocat
Premieră. Despăgubire pentru o femeie infectată cu stafilococ în spital
VIDEO PROTVPLUS.RO