"M-am nascut pentru a doua oara". Cum s-a schimbat viata lui Marian, care avea 220 kg acum un an
Ajutor nesperat pentru un tanar de 33 de ani, din Brasov, care cantarea 220 de kilograme si nu credea ca va mai duce o viata normala.
Operat si indrumat apoi de o echipa de medici inimosi, barbatul a reusit sa scape de povara si isi urmeaza pasiunea: va deveni in curand DJ cu diploma.
Marian incercase toate metodele de slabit si isi petrecuse luni de zile prin spitale, insa nu reusea sa ajunga la o greutate normala.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Impresionati de cazul lui, medicii de la Spitalului Sfantul Constantin din Brasov au vrut sa il ajute.
Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie: "El a fost pariul nostru, pentru ca, cumva, am raspuns la un strigat de disperare".
In ianuarie 2012, Marian a facut prima operatie de miscorare a stomacului, in urma careia a slabit intr-un an peste 100 de kilograme. Iar in primavara acestui an a suportat o interventie de indepartare a excesului de piele din zona abdominala.Marian Oprea: "M-am nascut a doua oara si astept sa ma recuperez cat mai repede dupa cele doua interventii si sper sa fie bine".
Aceeasi medici i-au oferit si sprijinul moral ca Marian sa lupte pentru visul lui, acela de a deveni DJ.
"Aveam un complex si chestia asta m-a impiedicat sa am curajul sa fac ceea ce vreau. O sa o fac de acum incolo, cu mai multa incredere bineinteles", spune Marian.
Spitalul Sf. Constantin din Brasov a suportat costurile interventiei - 5.000 de euro. Pe langa faptul ca se implica in viata pacientilor pana cand isi revin, medicii se mandresc si cu premiul pentru cel mai curat spital din Europa, acordat la Geneva de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Andreea Moldova, medic primar boli infectioase: "Premiul ne onoreaza, pentru ca vine ca urmare a evaluarii noastre de catre o comisie de opt experti, profesori universitari care sunt experti in domeniul epidemiologiei".
In competitie s-au inscris 50 de spitale din intreaga Europa, iar batalia finala s-a dat intre patru clinici din Dublin, Luxemburg, Berlin si Brasov.