Liber la consumul si la reclama pentru apa imbuteliata. UE revine asupra unei legi controversate

Ultima actualizare: 06-05-2012 03:46
apa

Scandalul interzicerii reclamei la apa imbuteliata prin mesajul “apa hidrateaza” a ajuns la final. Dupa ce noua lege europeana a fost ironizata si criticata ca fiind "penibila", oamenii de stiinta au reusit in cele din urma sa linisteasca....apele.

In urma unui studiu, specialistii au reusit sa demonstreze ca apa chiar hidrateaza, scrie The Telegraph.

Prin urmare, autoritatile europene vor permite firmelor de imbuteliere a apei potabile sa faca reclama folosind alte sloganuri, identice din punct de vedere al mesajului cu cel care a fost interzis recent.

Chiar daca nu mai au voie sa spuna “beti apa, pentru ca hidrateaza”, companiile pot folosi varianta “apa contribuie la mentinerea functiilor normale fizice si mentale ale organsimului”.

Aceasta este formula aprobata de Autoritatea Europeana pentru Standarde Alimentare.

Controversata lege, care predeve 2 ani de inchisoare pentru cei care fac "reclama mincinoasa" apei, sub pretextul ca hidrateaza, a fost aprobata de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Legea a fost aspru criticata de oficialii europeni, desi se baza pe un studiu desfasurat pe parcursul a trei ani, sustin initiatorii ei.

Potrivit acestuia, deshidratarea este cauzata de un dezechilibru in organism, care nu poate fi combatut numai prin consumul unei cantitati mari de apa.

Aceasta nu este prima decizie bizara in materie de legislatie a Uniunii Europene.

In 2008, o lege care interzicea comecializarea bananelor si a castravetilor indoiti a fost retrasa, dupa ce a starnit hohote de ras in intreaga lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO