Jamie Oliver, atac la familiile sarace: Prapadesc banii pe mancare gata preparata in loc sa gateasca

27-08-2013 12:21

jamie oliver

Familiile sarace din Anglia nu stiu cum sa se hraneasca. Asta spune celebrul bucatar Jamie Oliver, care ii acuza pe britanicii ce traiesc de pe o zi pe alta ca cheltuiesc banii pe mancare scumpa in loc sa gateasca acasa.

Bucatarul sustine ca “in sapte cazuri din zece, cele mai sarace familii din Marea Britanie aleg cea mai scumpa varianta sa se hraneasca”, noteaza Huffington Post.

Jamie continua cu acuzatiile si spune ca multi dintre ei prefera sa-si dea salariile pe televizoare mari in loc sa cumpere mancare sanatoasa.

Bucatarul sustine ca tocmai saracia este un motiv pentru a duce o viata sanatoasa si ca, de exemplu, in Italia si Spania oamenii mananca bine cu bani putini.

“Unele dintre cele mai inspirate preparate din lume provin din zone in care oamenii o duc greu din punct de vedere financiar. De exemplu, italienii fac cele mai bune paste si nu dau multi bani pe ingrediente”, a declarat Jamie Oliver pentru Radio Times.

Jamie Oliver, impreuna de unul din marile supermarket-uri din Marea Britanie, desfasoara pe o perioada de 11 ani campanii pentru schimbarea hranei in scoli.

Statisticile arata ca familiile sarace au putine posibilitati sa cumpere fructe proaspete pentru copiii lor, iar odata ce veniturile lor cresc, banii lor trebuie sa se duca pe hrana sanatoasa.

Jamie Oliver, gazda unei emisiuni TV de gatit, are, la cei 38 de ani, o avere estimata la 130 milioane de lire.

Sursa: Huffington Post

Tags: jamie oliver,


VIDEO PROTVPLUS.RO