Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, locul întâi la Congresul Mondial de Psihiatrie

Congres

Institutul de Psihiatrie „Socola” a cîștigat locul întâi la Congresul Mondial de Psihiatrie din Bangkok, Thailanda.

Medicul rezident psihiatru Marcel-Alexandru Găină, de la Institutul "Socola" din Iaşi, a câştigat locul întâi cu lucrarea "Standardizarea tehnicilor de expunere la realitatea virtuală în tulburările anxioase" în cadrul unei competiţii organizate la Congresul Mondial de Psihiatrie, eveniment care se desfăşoară în această perioadă în Bangkok, Thailanda.

Congresul Mondial de Psihiatrie este organizat de Asociaţia Mondială de Psihiatrie şi prilejuit de aniversarea ediţiei cu numărul 20 a celei mai importante manifestări ştiinţifice din acest domeniu medical.

Dr. Marcel-Alexandru Găină, medic rezident psihiatru, spune că această competiţie, la care s-au înscris specialişti în psihiatrie din întreaga lume, a fost una interactivă, iar fiecare concurent a avut la dispoziţie trei minute şi un singur slide pentru a-şi prezenta lucrarea ce a vizat "Standardizarea tehnicilor de expunere la realitatea virtuală în tulburările anxioase". Printre temele prezentate la Congres s-au numărat "Telepsihiatria în perioada COVID-19", "Cum să conduci un spital de psihiatrie", "Etnopsihoterapia şi nevoia unei adaptări culturale în terapia cognitiv comportamentală", "Explorarea şi raportarea cazurilor în care suicidul este atribuit factorilor socio-culturali", "Familie, spiritualitate şi dependenţă", "Sănătatea mintală şi traumele majore: construirea rezilienţei", "Etica în psihiatrie: noi provocări" şi altele.

După terminarea expunerii, fiecărui concurent i s-au alocat două minute pentru sesiunea de întrebări şi răspunsuri. Pe lângă acurateţea datelor ştiinţifice prezentate, a fost punctat şi modul în care concurentul a reuşit să capteze atenţia auditoriului.

"Provocarea a constituit-o încadrarea în timpul de 3 minute, competiţia fiind recunoscută pentru dificultate întrucât necesită o bună stăpânire a temei şi o mare capacitate de sinteză. Tema abordată, precum şi modul de prezentare au stârnit curiozitatea publicului, astfel încât sesiunea de întrebări şi răspunsuri care mi-a fost alocată a fost prelungită de la două minute la aproximativ 20 de minute, pentru a putea răspunde tuturor întrebărilor care mi-au fost adresate", a declarat dr. Marcel-Alexandru Găină.

Managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi, Bogdan Şaramet, a declarat că unitatea medicală ieşeană este singura din România care a participat la acest Congres.

"Mai mult, este pentru prima dată din 1950, de la înfiinţarea Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, când un participant de la noi din ţară câştigă locul întâi într-o competiţie de o asemenea anvergură, iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât premiul a fost câştigat de dr. Găină, medic rezident în cadrul Institutului. Vorbim aici despre o nouă confirmare a faptului că Iaşul are cei mai buni specialişti în psihiatrie, iar Institutul de Psihiatrie Socola reprezintă vârful de lance în psihiatria românească, fapt recunoscut acum şi la nivel mondial", a declarat managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi, Bogdan Şaramet.

Asociaţia Mondială de Psihiatrie a fost înfiinţată în anul 1950, iar de atunci a organizat nu mai puţin de 20 de congrese mondiale de psihiatrie. Asociaţia reuneşte 145 de societăţi de psihiatrie din 121 de ţări din întreaga lume, reprezentând nu mai puţin de 250.000 de specialişti în psihiatrie. Congresul Mondial de Psihiatrie din acest an a început pe 10 martie şi se va termina pe 13 martie, fiind organizat la Bangkok, Thailanda.

Citește și...
Între 4.000 si 10.000 euro, șpaga pentru angajări la Socola. Conducerea, reclamată la DNA
Între 4.000 si 10.000 euro, șpaga pentru angajări la Socola. Conducerea, reclamată la DNA

TRATAMENT FĂRĂ SCĂPARE III. Între 4.000 și 10.000 de euro e șpaga care se dă pentru angajări la Spitalul Socola din Iași, unul din cele mai mari din țară.

Recomandări
Guvernul introduce „taxa pe soare” în plină criză energetică. Ce prevede ordonanța și cine este vizat
Guvernul introduce „taxa pe soare” în plină criză energetică. Ce prevede ordonanța și cine este vizat

O decizie controversată a Guvernului bulversează, din nou, piaţa energiei electrice. De data aceasta, sunt vizaţi consumatorii casnici şi firmele care și-au montat panouri fotovoltaice.

Lovitură grea pentru Putin. Câți ruși mai sprijină războiul din Ucraina. Rezultatele unui sondaj comandat de Kremlin
Lovitură grea pentru Putin. Câți ruși mai sprijină războiul din Ucraina. Rezultatele unui sondaj comandat de Kremlin

Rușii par să se fi săturat de război, potrivit unui studiu realizat de serviciul rus de informații, ajuns în presa occidentală. Doar 25% dintre ei vor continuarea războiului, iar Kremlinul și-a reînnoit apelurile la negocieri.

CM 2022 | ACUM se joacă Anglia - Senegal, în optimile de finală
CM 2022 | ACUM se joacă Anglia - Senegal, în optimile de finală