Focar de infecție la un azil din Orăștie. 23 dintre cei 30 de bătrâni au COVID-19

Ultima actualizare: 13-04-2020 20:28

Este focar de infecție la un cămin pentru bătrâni din Orăștie, județul Hunedoara. Din cei 30 de vârstnici îngrijiți aici, 23 au fost depistați cu COVID-19.

La fel și cinci dintre angajați. Virusul ar fi fost adus în azil de una dintre femeile internate în azil, care a avut nevoie de o operație la spitalul din Deva.

Pacienții îngrijiți la căminul din Orăștie au vârste cuprinse între 66 și 94 de ani. Nu au mai primit vizitatori de o lună, ca măsură de protecție. Totuși, o bătrână a ajuns la spitalul din Deva pentru o operație de protezare și acolo s-ar fi infectat.

Ovidiu Laurențiu Băla, primar Orăștie: „Bătrâna a suferit o intervenție chirurgicală după care a ajuns în AȚI, ea a fost internată la Deva în perioada 15 și 25 martie, după care a fost trimisă înapoi în centru, a fost asimptomatică în toată perioada această”.

Suspiciunea autorităților sanitare nu a vizat-o inițial pe ea. Primul depistat pozitiv a fost un alt vârstnic, dus la doctor pentru o boală cronică. Virusul a fost confirmat apoi la 20 de bătrâni, care sunt mutați acum la spital.

Lucian Bârlea, medic: „Starea pacienților la momentul actual e o stare stabilă, asimptomatică, febră nici măcar subfebrilitate”.

Nepoata unei paciente în vârstă de 92 de ani speră că bătrână va depăși teribilul diagnostic.

Rudă a unei paciente: „Ținem legătură zilnic, ba chiar de mai multe ori pe zi știu cum se simte, cum e îngrijită. În ultima lună, cei internați acolo nu au mai primit vizitatori datorită măsurilor de siguranță care au fost luate”.

Autoritățile din Orăștie au anunțat că vor dezinfecta căminul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO