Spitalul din Deva a ieşit din carantină. 240 de medici şi angajați intră de azi în spital

Ultima actualizare: 13-04-2020 13:37

Spitalul Judeţean din Deva a ieşit, luni, din carantina. Pacienţii care nu au fost infectaţi şi nu pun probleme de sănătate au fost externaţi.

La fel, şi personalul medical care s-a aflat până acum în spital a părăsit unitatea. Cadrele medicale au fost testate şi urmează să primească rezultatele. Locul lor este luat de cei care până acum au stat în autoizolare.

240 de medici asistenţi şi personal auxiliar intră de luni în spital, iar autorităţile au anunţat că, atunci când nu se vor afla la spital, ei vor fi cazaţi la hoteluri din oraş, unde vor primi şi masa.

La spitalul judeţean din Deva vor fi internaţi de acum doar pacienţi care au Covid 19.

Unitatea era în carantina de două săptămâni, când 31 de cadre medicale au fost depistate pozitiv la testare. Iar în urmă cu două zile, alţi şase angajaţi au descoperit că sunt infectaţi. De săptămâna trecută spitalul are o conducere militară. Ieri a fost făcută o dezinfecţie generală. În plus, au fost create circuite noi, s-au stabilit protocoale medicale, iar angajaţii au fost învăţaţi să îmbrace costumele de protecţie fără să se contamineze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO