Descoperirea cercetatorilor japonezi. Care este ingredientul minune al berii si cum ne afecteaza
Berea ne protejeaza impotriva virusurilor? Raspunsul este da, daca luam in considerare cel mai recent studiu comandat de producatorul japonez de bere Sapporo Breweries.
Potrivit studiului, berea contine un "ingredient cheie" care ne protejeaza impotriva racelilor.
Cercetatorii Universitatii Medicale Sapporo au descoperit ca humulone, un compus chimic care se gaseste in hamei, are efect in tratarea virusului sincitial respirator, care determina infectii ale plamanilor si tractului respirator, scrie AFP, citata de huffingtonpost.com. In plus, compusul chimic are si efect anti-inflamator.
"Virusul sincitial respirator poate duce la cazuri grave de pneumonie si la dificultati respiratorii in cazul bebelusilor si copiilor, insa pana cum nu exista un vaccin", a declarat Jun Fuchimoto, angajat al Sapporo Breweries. Acesta circula mai ales in lunile de iarna si poate cauza simptone similare unei raceli obisnuite in cazul adultilor.
Atentie insa! Inainte sa fugiti la frigider dupa bautura favorita a planetei, luati asta in considerare asta: din moment ce cantitatile de humulone din bere sunt mici, cercetatorii spun ca trebui sa bem in jur de 30 de sticle de 0,35 litri de bere inainte sa beneficiem de proprietatile anti-virus ale faimoasei beri.
Reprezentantii companiei japoneze au anuntat ca intentioneaza sa creeze mancare pe baza de humulone, dar si bauturi non-alcoolice, de care sa se poate bucura atat adultii, cat si copiii.