O fetita care putea sa se miste doar in "mersul piticului" a primit sansa la o viata normala

Dată publicare: 27-05-2013 19:32
Dată actualizare: 30-05-2013 00:29


Un caz medical de exceptie in Romania a fost rezolvat de ortopezii spitalului ''Marie Curie'' din Bucuresti. Este vorba despre o fetita care se misca doar in mersul piticului.

Specialistii au gasit in arhivele medicale un singur pacient, insa din Emirate, care se putea deplasa la fel ca Andreea.

Copila, care s-a nascut cu picioarele blocate, a trecut prin operatia care ii va repara articulatiile de la solduri, genunchi, si glezne.

"Genunchi flexat permanent" sau, mai simplu, mersul piticului este singurul mod in care fetita se deplaseaza.

Pentru prima data la Bucuresti mamei i s-a spus ca exista solutii.

Se mai stie de un singur alt copil din Dubai care are picioarele imobilizate la fel, dar acolo cauza nu e una genetica.

"Un medic chirurg mi-a zis ca nu ajunge pana la un an, daca ajunge nu va vorbi, o sa fie ca o leguma. Are 9 ani. Nici domnul profesor nu stia exact pana n-a analizat cazul, dar a spus ca se poate", spune mama Manuela Stan.

"Din pozitia de stand pe scaun nu se poate ridica. Daca nu reuseste sa faca extensia la sold, extensia la genunchi si la glezna, ea nu poate sa faca miscarea asta. Asemenea cazuri se pot rezolva chirurgical", a declarat doctorul Gheorghe Burnei, medic ortoped.

7 chirurgi, doi anestezisti, doi rezidenti si nenumarati asistenti medicali au confirmat vestea buna. Recuperarea nu va fi una usoara, dar copila a spus, de la inceput, ca e pregatita sa lupte.

Tags: sanatate, operatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO