Sute de părinți care au învins lupta cu infertilitatea au fost prezenți împreună cu copiii lor, la deschiderea celui mai mare centru pentru tratamentul infertilității din Europa de Est.

La evenimentul de pe 1 iunie au participat doi specialiști de renume în această patologie, prof. dr. Konstantinos Pantos și dr. Andreas Vythoulkas, dar și dr. Georgios Patoulis, guvernatorul Atenei și președintele Colegiului Medicilor din Grecia.

La sediul Monza Metropolitan, din strada Calea Șerban Vodă 95-101, clinica Genesis Athens din București a deschis cel mai mare centru pentru tratarea infertilității din sud-estul Europei, unde vor fi tratate probleme de infertilitate feminină și masculină, dar și probleme conexe acestora.

Ce spune medicul specialist ginecolog Andreas Vythoulkas, supraspecializat în tratamentul inferilității

Într-un interviu pentru ProTV, Andreas Vythoulkas, medic specialist ginecolog, suprasprecializat în tratamentul infertilității, a oferit mai multe detalii.

„Centrul nostru, Genesis Athens, deschide în carul Monza Metropolitan cel mai mare centru de tratare a infertilității din sud-estul Europei. Acoperă absolut toate specialitățile care au legătură cu infertilitatea. Orice cuplu care ajunge la centrul nostru poate să găsească toate serviciile care sunt corelate: hematologie, endocrinologie, infertilitate masculină, chirurgie laparoscopică,” a spus Vythoulkas.

Medicul a adăugat că deschiderea centrului reprezintă „o satisfacție imensă”. „Este o muncă în echipă, pentru că pe partea asta de infertilitate, dacă nu ai toate specialitățile, să fie servicii de top, nu poate să vină rezultatul final. Este ca un lanț. Și sunt foarte mândru,” a spus el.

Vythoulkas a mai spus că cei care se confruntă cu probleme de infertilitate „trebuie să aibă în mintea lor că infertilitatea este ca orice altă boală și, din fericire, se tratează”.

„Infertilitatea are la bază o problemă medicală. La peste 95% din cazuri de infertilitate există soluție. Cuplurile care au mai mult de un an de zile contact neprotejat și nu obțin o sarcină să se ducă la un medic specialist de infertilitate, să nu stea acasă,” a adăugat el.

În România, unu din patru cupluri suferă de infertilitate, conform singurului studiu realizat vreodată în țara noastră de către clinica Genesis Athens, împreună cu Asociația de Reproducere Umană din România.

CITEȘTE ȘI: Când vom fi opt miliarde de oameni pe Pământ. Țările cu cei mai mulți locuitori

Vanuatu a declarat stare de urgență: „Planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă. Suntem în pericol.”