Încă 5 decese confirmate cu virusul gripal de tip A. Bilanțul victimelor a ajuns la 44


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 17:41
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 12:30
Categorie: Stiri Sanatate

44 de victime ale virusului gripă avem în aceste momente în țară. Vorbim de adulți cu vârste de peste 40 de ani, care aveau și alte afecțiuni asociate, dar și despre un bebeluş de 11 luni.

Situația ultimelor victime confirmate cu gripă:

-►  Bebeluşul de 11 luni fusese iniţial internat la Spitalul de Copii din Timişoara, cu distrofie musculară, a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde fusese transferat cu insuficienţă respiratorie şi bronhopneumonie. Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitaului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a declarat că un bebeluş de 11 luni a murit de gripă.

-► Femeie în vârstă de 87 de ani, din județul Iași, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal. Data decesului: 27/01/2019

-► Bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 24/01/2019.

-► Bărbat în vârstă de 93 de ani, din București, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului: 25/01/2019.

-► Bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Giurgiu, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, fără condiții medicale preexistente cunoscute și cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurat). Data decesului: 24/01/2019.

Luni, după o pauză de 4 zile, școlile și grădinițele s-au redeschis.

Ministerul Educației a transmis un ordin care impune obligatoriu triajul copiilor înainte a de intră la cursuri. Toți cei care prezintă semne de boală trebuie trimiși acasă, pentru a preveni contaminarea colegilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Tags: gripa, decese, bilant,

Toți elevii care merg luni la cursuri vor trece prin triaj. Apelul medicilor pentru părinți
Anunțul Ministrului Educației despre situația elevilor în următoarea săptămână
Sorina Pintea despre gripă: Săptămâna viitoare va fi decisivă
VIDEO PROTVPLUS.RO