Alarmant. Cum de a ajuns malaria si febra neagra un pericol pentru sanatatea romanilor
Specialistii romani in boli infectioase trag semnalul de alarma. Conationalii plecati peste mari si tari la lucru sau in vacante aduc in tara maladii rare si periculoase, pe care noi nu le-am avut.
Exista tot mai multi suferinzi de malarie, febra neagra ori febra Denghe. Si din moment ce se transmit prin intepaturi de muste sau tantari, oricine se poate imbolnavi.
Sorin este electrician si are 30 de ani. Luni a ajuns pe patul de spital, tocmai din jungla africana. Acum o saptamana inca lucra alaturi de alti 90 de romani la construirea unui hotel de lux pentru presedintele Republicii Guineea Ecuatoriala. S-a imbolnavit insa de malarie din cauza unei intepaturi de tantar.
Alegeri 2024
12:59
Vîlceanu: Trebuie să îşi asume răspunderea toată echipa. Demisia acum, toţi!
12:44
Analistul Cristian Pîrvulescu, despre surpriza rezultatelor din turul I: PSD a căzut în groapa pe care a săpat-o altora
12:12
Călin Georgescu, creația unei misterioase grupări organizate cu sediul pe TikTok. S-a activat în ultimele 2 luni | DOCUMENT
12:06
Crin Antonescu, după eșecul PNL la prezidențiale: Este absolut necesar ca astăzi conducerea PNL să demisioneze imediat
Se intampla frecvent pentru ca tot mai multi conationali se duc in tari indepartate pentru salarii mai bune.
Numarul cazurilor de malarie s-a triplat de la un an la altul. Unul singur scapat de sub control poate insemna un risc imens.
Din tari precum India ori Pakistan romanii pot aduce holera, iar din Japonia si America de Sud diverse tipuri de febra hemoragica.
Atentie si la zonele turistice din zona mediteraneana. Aducem din Malta, Italia, Spania, Grecia leismaniaza sau febra Neagra, o boala transmisa prin intepatura unei specii de muste care traieste pe nisip.
Medicii dau vina pe agentiile de turism care nu-si informeaza clientii.
Atentie daca plecati in zone cu probleme. Indiferent daca mergeti la munca sau in vacanta sfatuiti-va inainte cu un medic specialist in boli infectioase.