A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă. Mesajul transmis de Raed Arafat

Ultimul update: Marti 11 Decembrie 2018 20:23
Data publicarii: Marti 11 Decembrie 2018 13:23
Categorie: Sanatate

Livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă a început luni şi va continua până pe 17 decembrie, urmând ca alte autospeciale să ajungă în primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanţă şi SMURD, a anunţat Raed Arafat.

"Reprezentanţii serviciilor de ambulanţă au început preluarea celor 300 de ambulanţe de urgenţă de tip B 4x2, urmând ca alte 120 de ambulanţe de tip B 4x4 să fie livrate serviciilor de ambulanta şi SMURD, tot până pe 17 decembrie", a scris Raed Arafat, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că finalizarea achiziţiilor nu se putea realiza fără implicarea IGSU, care s-a ocupat de întreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanţă.

"Pe această cale, vreau să le mulţumesc şi colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale (POR) pentru tot sprijinul acordat", mai scrie Raed Arafat.

Totodată, potrivit unei postări pe reţeaua de socializare a Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, până la sfârşitul anului vor fi distribuite 420 de ambulanţe.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanţă din regiunea Centru - judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Conform sursei citate, graficul de livrare către celelalte şase regiuni este următorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraş- Severin, Hunedoara, Timiş) - 32 de ambulanţe; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare) - 41 de ambulanţe; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Iaşi) - 56 de ambulanţe; 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) - 48 de ambulanţe; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea) - 46 de ambulanţe; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) - 34 de ambulanţe.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4x4 către inspectoratele judeţele pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă.

DSU mai precizează că, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD.

Prin programul POR 2014 - 2020 - "Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale", 55 de ambulanţe de tip B 4x4 şi zece ambulanţe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucureşti, iar 20 ambulanţe de tip A2 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

"Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sistemul integrat de urgenţă va beneficia de o îmbunătăţire a serviciilor acordate, evaluarea primului ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor fiind asigurate la standarde ridicate. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanţă Judeţene, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane", precizează DSU.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

STENOGRAME. Razbunarea pregatita de soferii de ambulanta care ar fi furat motorina. „Ii dau teroare”
STENOGRAME. Razbunarea pregatita de soferii de ambulanta care ar fi furat motorina. „Ii dau teroare”
VIDEO PROTVPLUS.RO
diagnostic, cancer, slatina, silvia gradinaru
O femeie acuză că a fost diagnosticată greșit de medici din Slatina. Ce a aflat în Spania
Al 10-lea caz de deces din cauza virusului gripal de tip A. Epidemie în Bulgaria
Brățările electronice care au eliminat erorile din spitale și au ușurat munca medicilor
Măsuri suplimentare împotriva răspândirii gripei. Al 9-lea deces provocat de virus
Încă o victimă a gripei de tip A. Un băiat de 17 ani a murit
Un bebeluş născut de o adolescentă diagnosticată cu gripă a murit la Maternitatea Buzău
copil operat
Bebeluşul născut cu o malformaţie la inimă, operat de urgenţă. De ce se tem medicii
CNAS, precizări importante despre medicamentele eliberate pe rețete compensate
Alertă după ce șapte persoane au murit de gripă. Trei dintre ele nu aveau alte afecțiuni
Acuzații de malpraxis la spitalul din Vâlcea: ”Nu mai putea să respire, devenise legumă”
Un bebeluș diagnosticat cu gripă a murit la un spital din Capitală
Legătura dintre gripă și spălatul prosoapelor și așternuturilor. Vă poate scăpa de viroză