A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă. Mesajul transmis de Raed Arafat


Ultimul update: Marti 11 Decembrie 2018 20:23
Data publicarii: Marti 11 Decembrie 2018 13:23
Categorie: Stiri Sanatate

Livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă a început luni şi va continua până pe 17 decembrie, urmând ca alte autospeciale să ajungă în primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanţă şi SMURD, a anunţat Raed Arafat.

"Reprezentanţii serviciilor de ambulanţă au început preluarea celor 300 de ambulanţe de urgenţă de tip B 4x2, urmând ca alte 120 de ambulanţe de tip B 4x4 să fie livrate serviciilor de ambulanta şi SMURD, tot până pe 17 decembrie", a scris Raed Arafat, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că finalizarea achiziţiilor nu se putea realiza fără implicarea IGSU, care s-a ocupat de întreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanţă.

"Pe această cale, vreau să le mulţumesc şi colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale (POR) pentru tot sprijinul acordat", mai scrie Raed Arafat.

Totodată, potrivit unei postări pe reţeaua de socializare a Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, până la sfârşitul anului vor fi distribuite 420 de ambulanţe.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanţă din regiunea Centru - judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Conform sursei citate, graficul de livrare către celelalte şase regiuni este următorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraş- Severin, Hunedoara, Timiş) - 32 de ambulanţe; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare) - 41 de ambulanţe; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Iaşi) - 56 de ambulanţe; 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) - 48 de ambulanţe; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea) - 46 de ambulanţe; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) - 34 de ambulanţe.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4x4 către inspectoratele judeţele pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă.

DSU mai precizează că, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD.

Prin programul POR 2014 - 2020 - "Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale", 55 de ambulanţe de tip B 4x4 şi zece ambulanţe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucureşti, iar 20 ambulanţe de tip A2 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

"Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sistemul integrat de urgenţă va beneficia de o îmbunătăţire a serviciilor acordate, evaluarea primului ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor fiind asigurate la standarde ridicate. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanţă Judeţene, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane", precizează DSU.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

STENOGRAME. Razbunarea pregatita de soferii de ambulanta care ar fi furat motorina. „Ii dau teroare”
STENOGRAME. Razbunarea pregatita de soferii de ambulanta care ar fi furat motorina. „Ii dau teroare”
STENOGRAME. Răzbunarea pregătită de șoferii de ambulanță care ar fi furat motorină. ”Îi dau teroare”
STENOGRAME. Răzbunarea pregătită de șoferii de ambulanță care ar fi furat motorină. ”Îi dau teroare”
Cauza tragicului accident din Suceava. Cine sunt cei 5 tineri care și-au pierdut viața
Cauza tragicului accident din Suceava. Cine sunt cei 5 tineri care și-au pierdut viața
VIDEO PROTVPLUS.RO
Situație critică din cauza lipsei vaccinurilor
Situație critică din cauza lipsei vaccinurilor. Decizia inumană pe care trebuie să o ia medicii
Anunțul ministrului Sănătăţii privind data la care va avea loc examenul de rezidenţiat
Cum arată cele 5 paturi pentru marii arși, inaugurate la Iași de ministrul Sorina Pintea
Amenzi pentru şcolile care nu au fiole de adrenalină. Ce riscă elevii, în lipsa acestora
Maternitățile din țară, dotate cu peste 1.000 de incubatoare. De ce a întârziat achiziția
Primul centru anti-depresie din România. Unde pot suna cei care au nevoie de ajutor
sorina pintea
Ministrul Sănătăţii, despre cumpărarea vaccinului pentru copii nerecomandat sub 3 ani: "S-a procedat oarecum corect"
Dispar 1000 de locuri la rezidențiat, în plină criză de medici. Se anunță grevă japoneză
Primele 5 cazuri de gripă, confirmate mai devreme. Avertismentul medicilor
La 4 ani de la Colectiv a fost inaugurată Clinica pentru Marii Arși din Timișoara
Cum decurge programul „locuințe pentru medici”. Statul le oferă chirii de maxim 500 de lei
Unui bărbat i-au crescut sâni după ce a luat un medicament antipsihotic. Ce daune a primit