77 de specialisti oncologi, urmariti penal de DNA. Medicii ar fi primit excursii in India pentru a prescrie medicamente

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat luni ca 77 de medici specialisti oncologi sunt urmariti penal pentru comiterea infractiunii de luare de mita, dupa ce au beneficiat de excursii in India in schimbul prescrierii anumitor medicamente.

77 de medici oncologi au fost pusi sub invinuire de procurorii DNA pentru luare de mita, dupa ce ar fi fost trimisi intr-o excursie de doua saptamani in Bangalore, India, de catre o companie producatoare si distribuitoare de medicamente destinate tratarii cancerului.

In schimbul excursiei, medicii de la spitale din Bucuresti, dar si din tara ar fi trebuit sa prescrie pacientilor medicamentele acestei firme. 4 angajati ai companiei respective au fost si ei pusi sub acuzare pentru dare de mita.

Cei 77 de medici, unii insotiti de membrii familiei, s-au distrat si s-au relaxat doua saptamani in India, iar cheltuielile pentru transport, cazarea, masa si excusiile optionale, care s-au ridicat la jumatate de milion de euro, au fost suportate de o companie producatoare si distribuitoare de mediacmente.

Ca sa nu para nimic in neregula, excursia a fost organizata in perioada in care in Bangalore, India, se desfasura si un congres anual dedicat luptei impotriva cancerului la san, congres de care medicii nu au fost insa interesati si la care nu au participat.

Ba mai mult, ca sa isi justifice in contabilitate aceste cheltuieli fabuloase, firma a intocmit 77 de contracte de sponsorizari.
Faptul ca evenimentul stiințific de la Bangalore a fost doar un pretext, o modalitate de a ascunde vacanta acordata de societatea comerciala medicilor pentru ca, in virtutea atributiilor lor de serviciu, sa indrume pacientii spre produsele generice oncologie ale companiei, este evidentiat si de faptul ca, in programul stabilit, participarea la congres nu a fost punctul central.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO