20% sanse la viata pentru un tanar devenit alcoolic la 10 ani

Ultima actualizare: 23-06-2012 17:15
alcoolic

Un tanar care a inceput sa bea si a devenit dependent de alcool la varsta de zece ani asteapta cu disperare o sansa la viata. Nu poate fi salvat decat de un transplant de ficat, pe care il face doar una din cinci persoane aflate in situatia lui.

Matt Maden a dat de gustul alcoolului la zece ani si de atunci a baut zilnic. Pana la varsta de 16 ani a ajuns sa bea si opt pahare de alcool.

Acum are 26 de ani si viata lui atarna de un fir de par. Astepta zilnic, cu sufletul la gura, telefonul care sa-l anunte ca exista un donator si va fi supus operatiei de transplant.

Britanicul a fost diagnosticat cu ciroza hepatica, ca urmare a consumului masiv de alcool, la varsta de 21 de ani. De atunci, a avut de trei ori hemoragii interne care i-au pus viata in pericol. Acum are un tub din plastic introdus in ficat care il ajuta sa supravietuiasca.

In ciuda nevoii sale disperate de transplant, Matt are doar 20% sanse sa primeasca organul, din cauza numarului foarte mic de donatori.

Dr. Varuna Aluvihare, de la o clinica din Londra unde ar urma sa fie facut transplantul in situatia in care s-ar gasi un donator, a spus ca unul din cinci pacienti aflati in situatia lui Matt moare.

Lista de asteptare este mare si, din nefericire, anual pierdem pacienti aflati in situatia lui Matt”, a spus dr. Varuna Aluvihare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO