1 din 3 oameni de pe Planeta sufera de aceeasi boala. Vezi ce virus a infectat 2 miliarde de oameni

Ultima actualizare: 23-08-2012 06:16
spital

Organizatia Mondiala a Sanatatii trage un semnal de alarma: 1 din 3 oameni de pe Planeta a fost infectat cu un virus, ce omoara in fiecare an peste 1 milion de oameni. Afla despre ce boala este vorba din materialul de mai jos.

De cele mai multe ori este vorba de un lant al slabiciunilor. Majoritatea celor care au hepatita, caci despre aceasta boala este vorba, nici nu stiu ca sunt bolnavi si transmit mai departe acest virus.

Boala se poate declansa violent in viata unora, in timp ce alti oameni pot trai cu virusul in corp timp de multi ani.

"Este o boala cronica, insa din nefericire oamenii nu sunt constienti de rapiditatea cu care se raspandeste", a declarat Steven Wiersman, reprezentant al OMS, pe problemele acestei boli.

Wiersma a declarat ca boala - care are cinci virusuri - poate provoca epidemii devastatoare in lume, si potrivit ultimelor studii, hepatita ar fi principala cauza a cirozei sau a cancerului de ficat.

Principalele modalitati de transmitere a virusului hepatic sunt apa, alimentele nespalate, sangele, sperma si alte fluide corporale.

Cel mai raspandit este virusul hepatitei B. Hepatita de tip E se transmite de obicei prin apa contaminata si produse alimentare, fiind cel mai des intalnit in tarile din lumea a treia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO