Un alt Pamant? Vezi cat de diferit vad rusii Planeta Albastra

Pamantul fotografiat de rusi

Rivalitatea dintre rusi si americani este binecunoscuta. Ea s-a translatat si in domeniul astronomic, mai precis la modul in care satelitii rusesti si cei care apartin NASA au fotografiat Pamantul. De unde vin aceste diferente?

Daily Mail: In mod cert aceste imagini arata spectaculos, insa de unde vin diferentele dintre fotografiile capturate de satelitii NASA si cele facute de satelitii rusesti. Potrivit oamenilor de stiinta rusi, in imaginile cu Pamantul surprinse de satelitul Lavochkin culorile muntilor, apelor, pamantului sunt mult mai accentuate decat cele ale NASA.

Se pare ca "vinovat" de aceste diferente ar fi sistemul de prelucrare al datelor folosit de astronomii rusi care primesc aceste fotografii de la sateliti. "Nu sunt mai bune sau mai rele decat pozele facute de NASA, insa arata lucruri diferite", declara cercetatorul Dr Robert Simmon.

Rusi

Citește și
Viata moarte
Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Rusi

Americani

The Independent: Ucraina are nevoie de 600 de milioane euro pentru consolidarea sarcofagului de beton de la Cernobil "Programul complet al lucrarilor este evaluat la aproximativ 1,54 miliarde euro, dintre care 990 de milioane sunt doar pentru sarcofag", a declarat Volodimir Holocia, un responsabil al proiectului. "Au fost deja anuntate donatii de aproximativ 940 de milioane de euro; mai avem nevoie de aproximativ 600 de milioane de euro", adauga Holocia. Sarcofagul actual, construit de urgenta dupa catastrofa din 1986, are "mici scurgeri, dar cantitatea este nesemnificativa", afirma oficialul ucrainean. "Acest sarcofag va mai rezista inca 15 ani dupa finalizarea lucrarilor de consolidare", a precizat Holocia, dand asigurari ca situatia ecologica este "stabila" si ca nu exista temeri.

CNNNATO va ancheta daca bombardamentele coalitiei au provocat victime civile "Suntem la curent cu articolele din presa pe acest subiect. Vom ancheta si imediat ce se va incheia ancheta vom face un raport", a declarat el, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Neapole, in prima zi a operatiunii care a inceput joi dimineata. El a precizat ca ancheta se va desfasura doar in privinta eventualei responsabilitati a NATO in aceste operatiuni, stiind ca alianta, a amintit el, nu a preluat controlul integral decat joi dimineata. Miercuri, ea nu avea decat controlul partial a operatiunii, iar raidurile aeriene ale coalitiei multinationale continuau sa fie coordonate de Statele Unite. Un episcop catolic din Tripoli a denuntat "pretinse raiduri umanitare care s-au soldat cu zeci de victime civile in mai multe cartiere" din capitala libiana, intr-un interviu acordat joi agentiei de presa a misionarilor catolici Fides.

The Guardian: Regimul libian "nu depinde de persoane individuale" Regimul lui Ghaddafi a afirmat ca "nu depinde de persoane individuale", in prima sa reactie la demisia ministrului de Externe, Moussa Koussa, dand asigurari ca liderul libian si fiii sai vor ramane in tara "pana la sfarsit". "Este lupta intregii natiuni. Ea nu depinde de persoane individuale sau de oficiali, indiferent de rang", a declarat purtatorul de cuvant al regimului Moussa Ibrahim, contactat de jurnalisti pe tema demisiei lui Koussa. La intrebarea daca poate confirma demisia acestuia, el a raspuns: "nu confirm orice". El a anuntat insa o conferinta de presa pe acest subiect in cursul dupa-amiezii.

CBS News: Carter: SUA trebuie sa scoata Cuba de pe lista tarilor care sustin terorismul "Cuba trebuie retrasa de pe lista tarilor care sustin terorismul", a apreciat fostul presedinte democrat, intr-o conferinta de presa, pentru ca "acuzatiile americane aduse Cubei cu privire la terorism nu au niciun fundament", a subliniat el. Potrivit Departamentului de Stat american, Cuba serveste ca refugiu pentru membri ai unor grupari armate, cum ar fi FARC sau ETA, organizatie armata care militeaza pentru independenta bascilor, in Spania. Jimmy Carter le-a declarat jurnalistilor ca s-a intalnit, marti, cu ambasadorii Spaniei si Columbiei la Havana si ca acestia "nu au nicio obiectie" fata de retragerea Cubei de pe aceasta lista.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Din tara tuturor visurilor, in tara pustiirii.SUA, asa cum n-ai mai vazut-o
Din tara tuturor visurilor, in tara pustiirii.SUA, asa cum n-ai mai vazut-o

Criza a facut ca americanii sa isi paraseasca locuintele si sa se mute pe strazi. Milioane de oameni nu au mai putut sa isi plateasca ratele la banci, iar casele lor au devenit locuri pustii. Parcarile sunt goale, pentru ca masinile "mancau" multi bani.

Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant
Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant

Este moartea trupeasca sfarsitul vietii? Exista viata dupa moarte? Poate omul sa-si vada sfarsitul? La aceste intrebari incearca sa raspunda cercetatorii, aratand ca si stiinta poate avea un rol in gasirea unor directii logice.

Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari
Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari

Are o avere de peste 60 de miliarde de dolari, insa modestia si cumpatarea sunt trasaturile de caracter care il descriu cel mai bine pe Warren Buffett. Locuieste intr-o casa in valoare de 30.000 de dolari, mai ieftina decat un apartament din Bucuresti.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.