Statistica soc: 4 din 10 oameni se vor imbolnavi de cancer. Care sunt cauzele

Ultima actualizare: 10-10-2012 08:30
Cancer

Un stil de viata haotic, o alimentatie nesanatoasa, lipsa miscarii sau o mostenire genetica nefasta sunt doar cateva din cauzele care vor face ca 4 din 10 englezi sa se imbolnaveasca de cancer in timpul vietii lor, spun statisticile.

The Sun: Diagnosticarea bolii a crescut intr-un numar atat de mare, incat 42% din oameni dezvolta aceasta maladie.

Mai mult de doua treimi din cei bolnavi  - 64% - vor muri ca rezultat al bolii, potrivit unui studiu realizat de Macmillan Cancer Support.

In ultimii 10 ani numarul imbolnavirilor a crescut cu 35%, la aproape 2 milioane in 2008, in Marea Britanie.

Pronosticul pentru urmatorii 20 de ani nu este mai optimist: acest numar se va dubla, astfel 4 milioane de englezi vor fi bolnavi.

Seful organizatiei care a realizat acest studiu a declarat: "Este cu adevarat alarmant. In trecut vorbeam de 1 din 3 oameni bolnavi de cancer, insa acum lucrurile au evoluat intr-un mod negativ. Cancerul a muscat galopant din omenire, iar trendul este in continuare in defavoarea noastra".

"Serviciul National de Sanatate trebuie sa recunoasca impactul pe termen lung pe care il are cancerul in vietile oamenilor, trebuie sa fie pus la punct un serviciu mult mai bun, iar mai multi doctori ocologi sa isi faca treaba bine", a continuat acesta.

In ianuarie, in Marea Britanie a fost pus la punct un plan in valoare de 750 de milioane de lire, menit sa ajute oamenii bolnavi de cancer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO