Avocatii avertizeaza: statul incearca "artificii" pentru a nu-ti returna banii pe taxa auto
Romanii care au platit taxa auto ar trebui sa se grabeasca sa ceara in instanta recuperarea banilor. Avocatii ii avertizeaza ca autoritatile incearca "artificii legislative" sa nu fie nevoite sa restituie cele peste 850 de milioane de euro.
Gandul: "Statul nu face eforturi sa restituie din oficiu taxa auto. Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a introdus recurs in interesul legii la cateva saptamani dupa ce Curtea de Justitie a UE de la Luxemburg a dat verdictul in cazul Tatu. In cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va lua o astfel de decizie, 99% din cei care nu au cerut in instanta restituirea taxei auto nu vor mai avea sansa sa obtina banii inapoi", a declarat pentru gandul avocatul Cosmin Flavius Costas.
In prezent exista circa 40.000 de cereri de rambursare a taxei auto.
Ce acte iti trebuie la dosar pentru a-ti recupera banii pe taxa auto, potrivit avocatei Lavinia Manu, citata de Mediafax:
* Cererea de restituire a taxei
* Copie de pe chitanta de plata a taxei;
* Original si copie de pe cartea de identitate a autovehiculului eliberata de RAR - copia va fi certificata cu mentiunea "conform cu originalul";
* Original si copie de pe certificatul de inmatriculare a autovehiculului eliberat de Serviciul Inmatriculari din cadrul Institutiei Prefectului;
* Un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a autovehiculului in strainatate; copie de pe cartea de identitate a persoanei;
* Declaratie pe proprie raspundere cu rulajul mediu anual la data inmatricularii in Romania, exprimat in kilometri;
* Expertiza tehnica efectuata de RAR privind deprecierea autovehiculului rulat.
Ziarul Financiar: Romanii au cumparat 50 kg de aur in doua saptamani BCR si Piraeus, cele doua banci locale care deruleaza operatiuni cu aur cu clientela, au vandut de la inceputul lunii, adica in mai putin de doua saptamani, circa 50 de kilograme de aur, in valoare de 1,8 milioane de euro. Metalul pretios este vazut ca un "refugiu" in fata furtunii care zguduie din nou pietele financiare europene. La cursul Bancii Nationale, gramul de aur a sarit ieri de 153 de lei, atingand astfel un nou varf istoric, pentru a treia zi la rand. Miscarea a fost determinata de cresterea cotatiilor pe pietele internationale, unde aurul a atins ieri un maxim de 1.578 dolari/uncie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Jurnalul National: De ce e Polonia o tara mai putin corupta decat Romania Polonia a preluat de la 1 iulie, pentru o perioada de sase luni, presedintia Uniunii Europene. Jurnalul National a discutat cu doi inalti oficiali polonezi pe tema coruptiei, Julia Pitera si Pawel Wojtunik. Julia Pitera este secretar de stat cu atributii in prevenirea iregularitatilor din institutiile publice si a vizitat Romania in 2004 ca membru al echipei care intocmea raportul de preaderare legat de transparenta institutiilor statului. Pawel Wojtunik este seful Biroului Central Anticoruptie – CBA. Lupta anticoruptie in Polonia este direct supervizata de prim-ministru, dar in Guvern atributiile ii revin secretarului de stat Pitera.