Sfatul primarului Londrei: "Lasati Grecia sa dea faliment si sa iasa din zona euro"

Ultima actualizare: 20-06-2012 21:30
Grecia, UE

Ministrii de Finante din UE ar trebui sa lase Grecia sa dea faliment si sa fie fortata sa iasa din zona euro drept consecinta a comportamentului ei "nesabuit", este de parere primarul Londrei, Boris Johnson.

The Guardian:  Primarul capitalei britanice este de parere ca moneda euro este de vina pentru dezastrul economic cu care se confrunta Europa si a avertizat guvernul din Marea Britanie ca salvarea unei tari ca Grecia ar duce la colapsul zonei euro.

BCE: Grecia nu-si poate plati datoriile. Munca la negru a ingropat tara

Johnson a intarit randurile politicienilor consevatori care sunt de parere ca Grecia ar trebui sa fie lasata sa se descurce singura:  "De ani de zile, guvernele europene spun ca este de neconceput ca o tara sa iasa din zona euro. Insa in situatia de fata aceasta optiune este inevitabila, si cu cat se intampla mai repde, cu atat mai bine. Este ca in cazul unui razboi. Cu cat se incheie mai repede, cu atat sunt mai putine victime colaterale", a spus Johnson.

Grecia fierbe. Peste 50.000 de oameni au iesit in strada

O alta directie in care a mai mers edilul londonez a fost impactul negativ pe care l-a avut moneda euro in combinatie cu un comportament distructiv, nesabuit.  "Euro a exacerbat criza financiara incurajand unele tari sa se comporte la fel de nesabuit ca si bancherii insisi", a spus Boris.

La un pas de faliment economic si in criza sociala. Ultima speranta a Greciei: remanierea guvernului

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO