Fereastra deschisa in trecut. Vezi cum arata universul acum 11 mld de ani

Harta 3D Univers

Astronomii au reusit sa realizeze cea mai mare si detaliata harta 3D a Universului, si totodata sa prezinte intregii lumi felul in care arata acum 11 miliarde de ani: in acea perioada tocmai se formau galaxiile

Daily Mail: Aceasta harta este o premiera pentru astronomi, deoarece anterior, acestia nu reuseau sa mearga la originile universului.

Astfel, cercetatorii au demonstrat ca pot pune pe harta distante mult mai mari, de aproape 11 miliarde de ani lumina, cu ajutorul norilor de gaz, aflati in spatiu - punctele albastre din imagine.

Norii pot fi detectati pentru ca ei absorb lumina unor obiecte cosmice care se afla la o distanta mai mare de ei, si care sunt mult mai luminoase. Obiectele cosmice se numesc quasari.

Citește și
Alinierea planetelor
Ce se va intampla in 2012? Afla misterul din spatele alinierii planetelor
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

(Sursa foto: Daily Mail)

Bloomberg: Mai mult de 1.000 de persoane, arestate in ultimele doua zile in Siria  "Arestarile masive efectuate de autoritatile siriene continua in toate regiunile, in special la Deraa, in provincia Damasc si la Idleb", in nord-vestul tarii, se arata intr-un comunicat al organizatiei neguvernamentale siriene. "Autoritatile ii aresteaza pe toti cei care vor sa protesteze, in special pe scriitori, intelectuali si militanti cunoscuti pentru pozitia proreforma", adauga comunicatul citat. Organizatia siriana pentru drepturile omului afirma ca in ultimele zile au fost arestate mai mult de 1.000 de persoane. ONDH isi exprima "sprijinul total pentru manifestatiile pasnice si considera ca revendicarile sirienilor sunt legitime", iar guvernul de la Damasc trebuie sa satisfaca solicitarile protestatarilor "pentru a mentine unitatea societatii si viitorul sigur pentru toti cetatenii".

The Telegraph: Un agricultor vecin cu Osama bin Laden la Abbottabad, arestat de armata pakistaneza Shamrez Khan, in varsta de 50 de ani, a fost arestat la cateva ore dupa interventia fortelor speciale americane, in noaptea de duminica spre luni, la Abbottabad, un oras-garnizoana, situat la doua ore de mers spre nord de capitala pakistaneza, Islamabad. "L-au arestat pe tatal meu in fata casei sale, in timp ce privea vila in care a avut loc operatiunea", a declarat fiul lui Khan, Mohammad Qasim, in varsta de 20 de ani. Locuitorii din cartier au confirmat arestarea. "Cunosc bine aceasta familie de tarani saraci. Shamrez este nevinovat", a dat asigurari Mohammad Ishaq, un vecin.

Forbes: Barack Obama face un apel la unitate catre congresmenii americani, dupa moartea lui Osama bin Laden . Obama a fost aplaudat cand si-a facut intrarea intr-o sala de la Casa Alba, unde erau invitati congresmeni din ambele tabere, republicana si democrata, la un dineu. "Noaptea trecuta, atunci cand americanii au aflat ca Statele Unite au lansat o operatiune care a condus la capturarea si la moartea lui Osama bin Laden, cred ca am resimtit acelasi sentiment de unitate ca cel care prevala inainte de 11 septembrie", a declarat Obama. "Sunt constient ca sentimentul de unitate pe care l-am resimtit la 11 septembrie s-a estompat un pic, cu anii, si nu imi fac nicio iluzie cu privire la provocarile si dezbaterile pe care le vom infrunta in saptamanile si lunile care vor veni", a adaugat el.

AFPJaponia va realiza o baza de date ADN pentru identificarea victimelor cutremurului din 11 martie Serviciile de politie din prefecturile Iwate, Miyagi si Fukushima vor solicita in curand rudelor persoanelor disparute probe ADN pentru realizarea acestui fisier. Cateva mii de esantioane de ADN ar putea fi colectate rapid in trei prefecturi, potrivit agentiei de presa Kyodo. Prelevarile de ADN vor fi, de asemenea, efectuate de pe obiectele apartinand victimelor, precizeaza televiziunea publica NHK. Politia a recurs deja la ADN pentru identificari dar, la mai multe saptamani de la catastrofa, vrea sa foloseasca aceasta tehnica in mod mai sistematic, in timp ce cadavrele gasite sunt de cele mai multe ori intr-o stare avansata de descompunere. Acest lucru trebuie sa le permita familiilor sa nu mai treaca prin dureroasa incercare de a vedea un numar mare de cadavre inainte de a-l putea identifica pe cel al unei rude.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
"Tatal meu, Osama bin Laden". Copilaria alaturi de "un monstru"

Omar bin Laden, fiul in varsta de 29 de ani al celui care, timp de un deceniu, a fost cel mai vanat terorist de pe planeta, mai calca uneori prin barurile de striptease si se plange ca se feresc toti sa faca afaceri cu el, ca de un lepros.

Ce se va intampla in 2012? Afla misterul din spatele alinierii planetelor
Ce se va intampla in 2012? Afla misterul din spatele alinierii planetelor

2012 este un an spre care toata lumea priveste cu o oarecare teama. Inca de acum 1500 de ani maiasii au prezis ca in aceasta perioada lumea va fi data peste cap de alinierea Soarelui cu Pamantul si Constelatia Pleiadelor.

"Moartea vine pe apa". Imagini din satelit cu cele mai mari furtuni din SUA

Americanii sunt greu incercati zilele acestea. Tornade, furtuni puternice si vanturi care aduc moartea au facut prapad in 20 de state din SUA. Sute de oameni si-au pierdut viata, insa bilantul este din pacate unul provizoriu.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”
De ce nu poate Popescu Piedone să se întoarcă la Sectorul 5, așa cum ar vrea Marcel Ciolacu. Analist: „Ar fi ca o înfrângere”

La nici 12 ore după ce l-au schimbat pe medicul Cătălin Cîrstoiu cu Gabriela Firea în lupta pentru primăria Bucureștiului, social-democrații îi sugerează lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursă.