Cea mai mare vanatoare de useri BitTorrent: 23.000 sunt dati in judecata

Online

Nu mai putin de 23.000 de utilizatori ai platformei BitTorrent vor fi notificati in curand ca sunt dati in judecata pentru ca au descarcat de pe BitTorrent filmul The Expendables, aceasta fiind cea mai mare urmarire in instanta din istoria SUA.

Capital: Daca precedentul caz se concentra pe urmarirea unui uploader, și anume a celui care a urcat pentru prima data filmul The King's Speech pe platforma The Pirate Bay, acum este vorba de utilizatori care au descarcat filmul. Astfel, o curte federala a hotarat sa-i lase pe cei care se ocupa de drepturile de autor sa ceara providerilor de internet sa dezvaluie identitatea tutror celor care au descarcat ilegal filmul lui Sylvester Stallone. 14.000 dintre acești utilizatori se mai afla implicați și in dosare care vizeaza download ilegal de filme pentru adulți. Nu demult, FBI a derulat o percheziție in Los Angeles, in locuința celui care se presupune ca a fost primul uploader pe The Pirate Bay al filmului The King's Speech.

Romania Libera: Turcia, gradina de legume a Romaniei „Care este secretul succesului fermierilor din Turcia sau Spania?" Multi dintre noi si-au pus o asemenea intrebare atunci cand au intrat intr-un hipermarket si au constatat ca toate legumele si fructele provin din import.  Dincolo de frustrare, realitatea arata ca Romania este in acest moment dependenta de rosiile, castravetii si ardeii proveniti din Turcia sau UE, in ciuda potentialului sau agricol. Rl a vrut sa afle cum reusesc alte tari sa transforme agricultura intr-o afacere uriasa in timp ce Romania isi iroseste an de an uriasul sau potential. In acest scop, am facut o vizita in Turcia, al saptelea producator mondial de legume-fructe, unde am stat de vorba cu fermierii, reprezentantii cooperativelor de producatori si exportatorii de rosii, castraveti si ardei. Am ales aceasta tara deoarece reprezinta cel mai important furnizor de legume pentru piata romaneasca, conform lui Adrian Radulescu, secretar de stat in MADR. Imediat dupa turism, regiunea Antalya este agrara, fiind zona cu cea mai mare concentrare de solarii din Turcia. Mai bine de jumatate din exporturile anuale de 1 miliard de dolari ale regiunii provin din rodul pamantului. Producatorii din Antalya si-au deschis pentru RL portile fermelor, aratandu-ne tehnologiile pe care le aplica si cum isi vand marfa.

Gandul: ANALIZA USL: Boc sau Blaga? CU CINE VOTEAZA OPOZITIA LA ALEGERILE DIN PDL. Plus: Galeria chibitilor lui Paleologu. EXCLUSIV Reprezentantii opozitiei urmaresc campania din PDL cu real interes si cantaresc pragmatic sansele viitoare ale democratilor in functie de invingator. Surse din USL au declarat pentru gandul ca analiza USL da cele mai mari sanse de reusita lui Emil Boc, varianta care convine, de altfel, cel mai mult opozitiei. "El este calul de bataie si este evident ca ne convine sa ramana, in continuare, presedinte. Nici ai lui - marea majoritate - nu-l mai vor, iar realegerea sa, sub presiunea Cotroceniului, va crea o nemultumire si mai mare in partid", sustin sursele amintite. Acestea mai spun ca strategia sustinatorilor lui Emil Boc, de decredibilizare a lui Blaga, prin asocierea imaginii sale cu cea a mogulilor si a liderilor opozitiei, a fost total gresita. "Insistenta pe o idee de genul "opozitiei i-ar conveni sa iasa Blaga, pentru ca Boc le incurca socotelile", se va intoarce ca un bumerang impotriva lor".

Jurnalul National: Clujul, agatat de autostrada printr-un drum laturalnic Proiectele de infrastructura din Ro­ma­nia nu mai contenesc sa socheze. Autostrada Transilvania ar trebui sa lege, asa cum ii sta bine unei auto­strazi, orase importante ale tarii cum sunt Brasovul, Fagarasul, Sighisoara, Clujul si Vama Bors. Desi se lucreaza la centura de est a orasului Cluj, iar Autostrada Transilvania trece pe lan­ga acelasi oras Cluj, CNADNR se pre­gateste sa lege cele doua lucrari printr-un alt drum special! Drumul rapid dintre centura si autostrada nu are mai mult de 9 kilometri. Daca in orice tara europeana autostrazile se varsa natural in centurile marilor orase, in Romania se inventeaza drumuri rapide. Practic, nu s-au gasit so­lu­tii normale si civilizate pentru ca centura sa intre in autostrada, ci trebuie construita o asa-zisa bretea, care sa lege cele doua obiective. Pentru ca fanteziile Ministerului Transporturilor sa devina realitate s-a estimat o cheltuiala de 34 de milioane de euro. Bani de la buget. Desi discutiile despre drumul de legatura dintre autostrada si centura Clujului au loc de ani buni si speranta autoritatilor locale au fost banii euro­peni, in cele din urma, cei 9 kilometri vor fi construiti cu bani de la buget.

Citește și
pistol
250.000 de euro pentru ascunderea unei crime
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Adevarul: Condamnati de doua ori: si de boala si de sistem Pana la 1 aprilie, medicamentele impotriva cancerului puteau fi luate din orice farmacie, pe baza unei retete de la medicul curant. ­Printr-un ordin intrat in vigoare la 1 aprilie, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a dispus ca aceste medicamente sa fie date numai prin farmaciile spitalelor. „Inainte de ordin, pacientii alergau prin farmacii pana isi rupeau pingelele, dar pana la urma gaseau medicamentele. Acum, bolnavii trebuie sa se interneze in spital si, in cazul in care farmacia spitalului are medicamentul, atunci ei urmeaza tratamentul. Daca nu, atunci medicii ii spun pacientului sa revina altadata, cand vor exista medicamente", spune Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

Ziarul Financiar: Noua lege a contabilitatii ii va aduce in legalitate pe contabilii „la negru“ Noua lege a contabilitatii, modificata prin ordonanta de urgenta a guvernului, face pentru prima oara o distinctie clara intre procesele de organizare si tinere a contabilitatii, respectiv intocmire si semnare. Astfel, sistemul romanesc de contabilitate face un pas inainte catre dereglementare, apropiinduse de scoala de tip anglo-saxon, sustine Marin Toma, presedintele Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). O noutate pe care legea contabilitatii o aduce este faptul ca absolventii de studii economice superioare vor putea in acelasi timp sa organizeze si sa tina contabilitatea, precum si sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare la firmele care au afaceri de sub 35.000 de euro pe an. Pana in prezent, doar membrii CECCAR puteau realiza toate cele patru operatiuni.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
De ce s-au anulat in Romania licitatii de 2,72 mld euro intr-un singur an
De ce s-au anulat in Romania licitatii de 2,72 mld euro intr-un singur an

In Romania, institutiile statului despre care s-a dovedit ca au incercat sa deruleze licitatii ilegale, in care nu s-a respectat legea, se apara spunand ca nu au gresit cu nimic, "problema adevarata" fiind, in opinia acestora, legea interpretabila.

250.000 de euro pentru ascunderea unei crime
250.000 de euro pentru ascunderea unei crime

Marin Balasa risca ani grei de puscarie, dupa ce a comandat o crima si a incercat sa cumpere tacerea autorilor cu 250.000 de euro. Cate 50.000 de euro le-a oferit bogatasul din Glina criminalilor care l-au omorat in bataie un traficant de droguri.

FMI propune: Directori straini in companiile de stat?
FMI propune: Directori straini in companiile de stat?

Dupa 20 de ani in care directorii numiti pe criterii politice sau de-a dreptul corupti au dus in pragul falimentului majoritatea companiilor de stat, FMI cere ca selectia sa fie facuta transparent, cu ajutorul unor companii de recrutare.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.