A luat nastere o noua religie. Afla cine sunt adeptii si cum poti adera la ea
Piratii internetului din Suedia, care vor sa scape de procesele intentate pentru incalcarea drepturilor de autor, au infiintat o noua religie care prevede ca actul descarcarii de fisiere este unul sacru.
Capital: Isak Gerson din Suedia a pus bazele religiei The Church of Kopimism in anul 2010 si tot de atunci incearca sa convinga autoritatile din Suedia sa o accepte. The Church of Kopimism are peste 1.000 de membri care cred ca downloadarea de fisiere de pe Internet este un act sacru.
Gerson si adeptii noi religii au depus o cerere la autoritatile din Suedia pentru a accepta noua religie, insa fara succes. Cererea lor a fost respinsa deoarece nu respecta legislatia suedeza. Acestia nu s-au dat batuti si au mai depus inca o cerere, insa si de data aceasta au fost refuzati.
Daca vrei sa fii adeptul noii religii, intra aici.
Adevarul: Centrul vechi al Capitalei pierdut in mizerie, zgomot si goana dupa bani Un copil care alearga cu caruciorul de cumparaturi furat de la supermarket printre mese, cersetori, florarese care te roaga sa cumperi flori pentru fete, tomberoane in mijlocul strazii, aglomeratie, mizerie si praf, toate ii lasa indiferenti pe bucuresteni si pe turisti deopotriva. Centrul vechi a devenit in ultimii ani una din cele mai populare zone de intalnire pentru tineri si nu numai. In cursul saptamanii, dupa ora sase toate terasele sunt pline iar in weekend iti trebuie putin noroc sa gasesti un loc unde sa-ti bei cafeaua. Chiar daca strazi intregi ale centrului vechi sunt santiere, Micul Paris de odinioara cu cafenele, arta si liniste s-a transformat intr-o zona de intalnire a tuturor cu muzica tare, aglomeratie si mizerie. Pare ca galagia si agitatia campusurilor studentesti s-au mutat fix in centrul Capitalei.
Ziarul Financiar: Saga Cathedral Plaza continua. Arhiepiscopia cere sistarea lucrarilor. Dezvoltatorul spune ca chiriasii incep sa se mute Saga cladirii Cathedral Plaza din Bucuresti continua dupa ce cele doua parti implicate, dezvoltatorul si Arhiepiscopia Romano Catolica vad diferit o decizie a instantei judecatoresti. Arhiepiscopia spune ca Curtea de Apel Suceava a confirmat decizia de sistare a lucrarilor Cathedral Plaza, in timp ce dezvoltatorul afirma ca decizia instantei nu inseamna nimic, intrucat cladirea a fost deja intabulata, iar chiriasii incep sa se mute. Curtea de Apel Suceava a respins, luni, contestatia in anulare formulata de Millenium Building in procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti (ARCB), astfel ca ramane in vigoare decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza, transmite corespondentul MEDIAFAX. Astfel, Curtea de Apel Suceava mentine decizia Tribunalului Dambovita, care sistase constructia Cathedral Plaza intrucat lipseau autorizatiile legale. Decizia Tribunalului Dambovita fusese contestata la Curtea de Apel din Ploiesti, care a hotarat in favoarea dezvoltatorilor imobiliari, iar apoi ARCB si Primaria Capitalei au formulat o cerere de revizuire care a fost admisa de Curtea de Apel Suceava.