Ziua motiunii: Jigniri si acuze intre putere si opozitie

15-06-2010 00:00

Ziua n-ar fi fost antologica daca dusmanii din politica nu ar fi oscilat intre a-si face curte si a se jigni reciproc de la tribuna. Alesii opozitiei sau ai puterii au incercat sa se convinga reciproc ba sa voteze, ba sa respinga motiunea.

La prima vedere, munca opozitiei nu a fost chiar in zadar, de vreme ce numai 8 voturi au facut diferenta.

"Am fost coleg cu dl Antonescu in guvernul Radu Vasile, cand venea si el la patru sedinte, il intreba premierul: "Unde ai fost Crinulet ?". "La Ulan Bator!", raspundea acesta. "Cu cine ?", il intreba Radu Vasile. "Cu echipa de haltere", afirma Antonescu", a povestit de la tribuna Radu Berceanu.

In replica, Crin Antonescu a promis ca daca Berceanu aduce o inregistrare din care sa rezulte ca a fost la Ulan Bator (cel mai mare oras din Mongolia si capitala tarii) sau ca a insotit lotul e haltere, se retrage din viata politica.

Si tot Radu Berceanu l-a acuzat pe Ludovic Orban ca in timpul mandatului sau de la transporturi s-a semnat un contract care a dus la pierderea hotelului Astoria.

Replica lui Orban nu a intarziat: "Stiu ca va stau ca un os in gat, pentru ca, desi am fost viceprimar general al Capitalei, spre deosebire de seful vostru, eu nu mi-am repartizat nicio casa din fondul public de case".

Destul de relaxati, alesii opozitiei si-au putut permite sa glumeasca cu amicii de la putere, care urmareau cu atentie votul.

Deputatii PDL stiau ca sunt colegi de-ai lor care se vor razvrati. Unii PDL-isti chiar au calculat ca vor fi vreo trei sau patru voturi pe "invers". Se pare, insa, ca "pe invers" au votat mai multi dintre parlamentarii puterii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26