Vreti sa lucrati la biroul unui parlamentar? Daca nu sunteti ruda, cam greu

Ultima actualizare: 11-09-2012 10:12

Suntem in Romania si prioritate la aceste functii au rudele alesilor, care primesc salarii, nu tocmai simbolice, din banii publici.

Trebuie sa stiti si ca fiecare politician are la dispozitie 100 de milioane de lei vechi in fiecare luna sa isi tina, de ce nu, neamurile pe posturi caldute.

Domnul deputat UDMR, Kerekes Karoly, are un birou parlamentar in Targu Mures. Sotia sa, Ildiko, ii este sefa de cabinet. Cel putin asta reiese de pe site-ul Camerei Deputatilor. Tot din suma forfetara, domnul deputat isi plateste si fiul.

La Sibiu, deputatul Ioan Cindrea a avut incredere doar in sotia sa, Amalia, care ii este consilier. Pentru sfaturi utile, doamna incaseaza lunar in jur de 2.000 de lei. Politica si viata de cuplu au mers bine in acest caz. In sensul ca Amalia Cindrea a fost anul trecut subprefect de Sibiu, in perioada in care partidul domnului Cindrea era la putere.

La Botosani, deputatul PD-L Stelica Iacob-Strugaru ii plateste lunar fiului sau, angajat la propriul cabinet parlamentar, 1.700 de lei.

Si la Galati avem urmasi consilieri, dar pe un salariu ceva mai modest. Doar 830 de lei.

Ca sa va faceti o idee, lefurile consilierilor, referentilor sau soferilor de la birourile parlamentare oscileaza intre 800 si 3000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO