Vosganian privind TVA de 5%: Guvernul va cauta o portita de scapare

21-10-2010 00:00

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian a declarat ca actul normativ care prevede reducerea TVA la alimentele de baza nu este clar, nefacand, de exemplu, diferenta intre paine si produsele de panificatie, iar "Guvernul va cauta o portita de scapare".

"In ce priveste TVA, se recupereaza in anii urmatori pentru ca producatorii care vor castiga mai mult datorita reducerii de TVA vor reinvesti si vor introduce in circuit resursele", a declarat, intr-o conferinta de presa, Vosganian.

Acesta a afirmat ca, prin reducerea TVA, nu se va inregistra o scadere a preturilor, dar va exista un "transfer al puterii de cumparare". "Reducerea de TVA la cinci la suta, in conditiile unei inflatii de sapte - opt la suta, nu poate duce la scaderea preturilor. Duce la un transfer al puterii de cumparare, al resurselor financiare de la buget catre cumparatorii de produse agricole si cei din tot lantul, pana la produsul final", a spus vicepresedintele PNL. Vosganian a afirmat insa ca actul normativ care stabileste reducerea de TVA nu este clar, iar "Guvernul va cauta o portita de scapare".

Boc: Situatia celor 2 legi votate de catre deputati va fi rezolvata rapid

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO