Vladescu, acuzat de Boc ca a inclus sporuri fara a avertiza Guvernul

20-09-2010 00:00


Emil Boc

Acuzatii grele din partea premierului la adresa fostului ministru al finantelor, Sebastian Vladescu. Acesta din urma este acuzat ca a inclus in bugetul pentru 2010 bani pentru al 13-lea salariu, prime si alte stimulente, fara a avertiza Guvernul.

Sporurile au fost prevazute chiar la inceputul acestui an, pentru ca ulterior se se aplice reducerea salariilor in sectorul bugetar. Vladescu a afirmat ca daca prim-ministrul si Guvernul ar fi fost avertizati asupra acestei situatii, salariile nu ar mai fi fost diminuate, deoarece al 13-lea salariu, primele si stimulentele erau eliminate din timp.

"In primul rand, avea la dispozitie calea demisiei daca nu ar fi fost de acord cu vreo masura promovata sau nu de Guvern la propunerea domniei sale, ori nu a fost cazul. L-as intreba apoi, daca era vorba de viziune sau de capacitate de intelegere a crizei si a economiei, cum a fost posibiul ca in ianuarie sa permita in buget plata celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanta, a altor stimulente, iar dupa cateva luni sa vina cu reducerea cu 25% a salariilor ? Daca avea o asemenea viziune si mi-ar fi comunicat-o, fiti convinsi ca nu aveam o reducere cu 25% a salariilor, pentru ca din timp am fi luat masurile de eliminare a celui de-al 13-lea salariu, a primelor si a stimulentelor, astfel incat sa nu fi fost in situatia de a reduce salariile bugetarilor”, a declara Boc.

Vladescu a recunoscut in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv ca stia din ianuarie ca vor fi aplicate masuri de austeritate.

Vladescu:Stiam din ianuarie ca este nevoie de masuri de austeritate

 

 

 

 


 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO