Vlad Voiculescu şi-a cerut scuze după a insistat în mod greşit că persoanele decedate cu COVID nu se înmormântează fără haine

Dată publicare: 08-04-2021 20:44
Dată actualizare: 08-04-2021 20:53


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a știut până acum că persoanele decedate, infectate cu Covid-19, nu pot fi înmormântate îmbrăcate dacă au fost autopsiate, potrivit unui ordin de ministru, și s-a contrazis cu jurnaliștii pe această temă.

Vlad Voiculescu a anunțat, joi, în fața presei, după o întâlnire cu reprezentanți ai cultelor religioase, că unele condiţii de înmormântare a persoanelor infectate cu Covid-19 se modifică.

 

După ce a fost întrebat de jurnaliștii dacă aceste modificări vizează și înmormântarea cu haine a celor decedați, ministrul a confirmat, însă nu a știut să spună de ce nu a fost permis acest lucru și până acum.

 

Mai mult decât atât, el s-a contrazis minute în șir cu jurnaliștii pe această temă, repetând de mai multe ori faptul că nu a existat niciun ordin de ministru care să interzică înmormântarea fără haine a persoanelor decedate cu Covid-19.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: “Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați”.

Ulterior, ministrul Vlad Voiculescu a revenit asupra afirmației și si-a cerut scuze pe Facebook. Într-adevar, protocolul semnat de Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, prevedea că trupurile să fie sigilate în saci fără haine. Totuși, viza doar situația în care s-a făcut autopsie, ori Voiculescu spune că - cităm - “majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiate”.

 

Potrivit informării oficiale de joi, 8 aprilie, până acum, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 

 

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO