Viorel Hrebenciuc: Basescu incearca sa intimideze USL prin chemarea lui Dragnea la DNA

Ultima actualizare: 01-10-2012 21:03
Viorel Hrebenciuc

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a precizat, vineri, ca presedintele Traian Basescu incearca sa intimideze USL prin chemarea lui Liviu Dragnea la DNA, el aratand ca aceasta actiune este una "securistoida".

Viorel Hrebenciuc precizeaza ca USL nu se va lasa intimidata de aceasta actiune "securistoida" a lui Traian Basescu. El se arata "aproape sigur" ca vor urma si alte audieri, intrucat "Basescu incearca sa conduca prin teroare".

"Din punctul meu de vedere, domnul Dragnea a facut exact ceea ce trebuia sa faca - adica sa mobilizeze oamenii la vot - iar acum e chemat la audieri pentru ca si-a facut datoria. Sunt aproape sigur ca vor urma si alte audieri, pentru ca Basescu incearca sa conduca prin teroare. intai si-a asmutit procurorii asupra oamenilor care au votat, iar acum incearca sa intimideze USL prin chemarea lui Dragnea la DNA. USL nu se va lasa intimidata de actiunile securistoide ale lui Traian Basescu", a precizat Hrebenciuc.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea a fost invinuit de procurorii DNA pentru ca este unul dintre oamenii care a obtinut cel mai bun scor pentru USL si cel mai prost pentru Traian Basescu. "Liviu Dragnea a fost chemat la DNA pentru ca oamenii din Teleorman, mai mult decat in alte judete, nu il iubesc pe Traian Basescu", a aratat Hrebenciuc.

El a mentionat ca singura vina a lui Dragnea este aceea ca si-a dorit ca Traian Basescu sa plece de la Palatul Cotroceni si ca i-a indemnat pe oameni sa voteze pentru demiterea lui. "Ancheta procurorilor DNA impotriva lui Liviu Dragnea ne arata cat se poate de clar ca Liviu Dragnea si toti cei care cred la fel ca el au dreptate. Basescu trebuie sa plece pentru ca a intors Romania inapoi cu 20 de ani", precizeaza Hrebenciuc.

Deputatul PSD arata, de asemenea, referindu-se la chemarea la DNA a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, ca, pentru prima data dupa 20 de ani, se vede cum oamenii sunt "haituiti" din nou de procurori pentru convingerile lor politice.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). 

Ulterior, DNA a transmis un comunicat de presa in care informa ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Nicolae Liviu Dragnea, secretar general al unui partid politic, pentru: folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru savarsirea de infractiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului.

Liviu Dragnea, in calidate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegatori figurand minori si persoane cu drept interzis de a vota.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO