Anca Boagiu: Trecerea metroului la Primarie, un dezastru

Ultima actualizare: 10-10-2012 15:12
Anca Boagiu
Pro TV

Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, joi seara, ca trecerea metroului la Primaria Capitalei este un dezastru, deoarece exista finantare pentru finalizarea magistratelor, insa Guvernul Ponta a taiat toate fondurile. 

Senatorul PDL a afirmat ca Guvernul Ponta "a taiat toate fondurile", atat pe Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor- Universitate, cat si pe Magistrala 4 Parc Bazilescu - Lacul Straulesti, Executivul nepreocupandu-se deloc de tot ce se intampla pe magistrala 7, Otopeni.

"Avem finantare 320 de milioane de euro. Trebuie sa pornesca proietul acesta, asa cum trebuie sa porneasca si Bragadiru-Voluntari", a sustinut fostul ministru Boagiu, potrivit Mediafax, care citeaza Digi 24.

Fostul ministru al Transporturile a precizat ca prin taierea fnantarii pentru centurile ocolitoare ale Bucurestiului si metroului, putem "spune adio decongestionarii traficului". "Va imaginati ca Primaria nu va putea sa suporte circa opt miliarde de euro - caci atat costa programul de dezvoltare a structurii retelei metropolitane pe urmatorii zece ani. Sunt cam 64 de statii noi care vor fi construite. Este pentru prima oara in istoria postdecembrista cand noi construim, singuri, de la zero. Nu are de unde Primaria, doar daca vrei sa ingropi Primaria si din nou bani pe care ii ai la dispozitie sa nu ii folosesti", a declarat Anca Boagiu.

Fostul ministru considera ca abordarea este superficiala. "La minister am creat Autoritatea Metropolitana. Rolul ei era sa armonizeze mijloacele de transport supraterane, subterane, feroviare, astfel incat sa ajungi la un sistem unic de tarifare, sa stii in orice moment - ca in orice stat civilizat - daca se blocheaza metroul, sa stii ce alternative ai", a sustinut Anca Boagiu.

Guvernul va decide in perioada urmatoare trecerea Metrorex de la Ministerul Transporturilor in subordinea Primariei Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO