Victor Ponta va reveni in tara, din Turcia, in cel mult doua saptamani. "In prima zi cand vin ma duc si la procuror"

Ultima actualizare: 02-07-2015 06:56
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat duminica, la o emisiune televizata, ca, in cel mult doua saptamani, va reveni in tara din Turcia.

"Ieri, am fost inca o data la doctor, am maxim doua saptamani in care nu pot sa pun piciorul jos. In maxim doua saptamani voi veni acasa, cum se spune in Romania, pe picioarele mele, nu in scaun cu rotile, nu cu carje, maxim doua saptamani. Si, intre timp, cu Gabi Oprea la Guvern, cu Rovana Plumb la PSD, nu cred ca se darama nimic in perioada asta", a afirmat Ponta, duminica, la un post tv, preluat de Agerpres.

Ponta: In prima zi cand vin in tara, ma duc si la procuror

Premierul Victor Ponta a afirmat duminica, referitor la dosarul sau aflat in faza de urmarire penala, ca in prima zi cand revine in tara se va duce si la procuror.

"Dosarul e in faza de urmarire penala, avand in vedere ca au trecut opt ani de atunci. In prima zi cand vin in tara, sigur, ca ma duc si la procuror", a spus Ponta duminica.

Intrebat daca procurorul poate decide modul in care are loc urmarirea, Ponta a spus: "Bine-nteles, tot ceea ce e prevazut in Codul de urmarire penala. Deja noi traim in alta realitate juridica. Daca eu, cand eram procuror, as fi facut afirmatiile care se fac in zilele astea, m-ar fi dat afara imediat si mi-ar fi spus ca nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum, sigur, se pot face tot felul de afirmatii si mergem mai departe. (...) Eu ma pricep la drept, drept penal. Ceea ce se intampla azi nu are nicio legatura cu dreptul penal, are legatura cu ... pe cine vreti sa...".

El a explicat ca, desi au fost alesi, multi primari, presedinti de Consilii judetene si parlamentari nu mai sunt in functie. "Uitati-va, vedeti, asta e marea problema si inteleg tulburarea si din PSD. Nu inteleg linistea din PNL. Mi se pare usor iresponsabila. Intrebarea este de ce mai participam la alegeri cu primari, cu presedinti de Consilii judetene, cu parlamentari, cu prim-ministru, daca oricum, dupa aia, nu mai e niciunul in functie. Luati-i de prin judete, asa, sa vedeti cati primari si presedinti mai sunt in functie. Sau daca un guvern se schimba ca vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e intrebarea la care cred ca trebuie sa raspundem noi, dar ma uitam la editorialele pe care dvs. le scrieti si dupa aia confratii din presa, de frica sau ma rog, la ordin, se fac ca nu inteleg ce spuneti. Cam asa e si cu politica asta. De frica sau la ordin ne facem ca nu intelegem", a mai spus Ponta. I

ntrebat din nou despre masurile prevazute de Codul de procedura penala care l-ar putea viza, printre care masura controlului judiciar, premierul a afirmat: "Da. Orice (n.r.masura) prevazuta de Codul de procedura penala".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!