Victor Ponta: E important sa nu ramanem cu sistemul actual de alegeri

26-01-2015 12:52

Victor Ponta

BPN al PSD s-a reunit, luni, pentru a stabili, printre altele, mandatul delegatiei care va merge la consultarile de la Cotroceni legate de noul sistem electoral.

Presedintele partidului, Victor Ponta, a precizat in debutul sedintei ca este important sa nu ramana actualul sistem de alegeri.

"Azi vreau sa hotaram mandatul delegatiei care merge la consultarile legate de noul sistem electoral si vom anunta care e opinia noastra la final. Nimeni nu trebuie sa mearga cu o opinie batuta in cuie, pentru ca atunci nu o sa ne intelegem. Noi spunem ce credem ca este mai bine din punctul nostru de vedere, fiecare partid isi spune punctul sau de vedere", a spus Ponta in debutul sedintei.

El a precizat ca este important sa nu ramana actualul sistem de alegeri.

"Un singur lucru e important: sa nu ramanem cu sistemul actual – vorbesc pentru Parlament in primul rand - sa gasim solutii pentru reducerea numarului de parlamentari si un sistem corect de alegere a Parlamentului, sa gasim un sistem eficient pentru votul concetatenilor nostri din Diaspora si sistemul care sa reflecte cel mai bine functionarea administratiei publice locale", a explicat Ponta.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO