Premierul Victor Ponta: Traian Basescu si Elena Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu

Ultima actualizare: 12-02-2015 00:02
Victor Ponta

Traian Basescu si Elena Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu inainte de 1989, dar alaturi de ei au fost si alte persoane, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Sunt convins ca toti cei care sunt vinovati trebuie sa plateasca si sunt convins ca nu s-au comis toate de catre un singur om. Sigur, Basescu si Udrea au fost varfurile, cam cum au fost Nicolae si Elena Ceausescu inainte de '89, dar sa spunem ca doar ei...stim foarte bine ca nu", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza Romania TV, precizand sa se refera la politicieni din opozitie care pregatesc noi majoritati de guvernare.

Deputatii din Comisia juridica au adoptat raport favorabil, duminica, la cele trei solicitari ale DNA incuviintare a arestarii deputatei Elena Udrea, doua in dosarul "Microsoft" si una in dosarul ”Gala Bute”. Membrii comisiei au avizat, de asemenea, favorabil cererile DNA de incuviintare a extinderii urmaririi penale in Dosarul ”Gala Bute” si de incepere a urmaririi penale impotriva acesteia in dosarul Microsoft.

Pe de alta parte, Victor Ponta a mai spus ca este foarte buna colaborarea dintre Presedintie, Guvern si serviciile de informatii, spre deosebire de ultimele luni ale anului trecut, cand serviciile nu au mai avut incredere sa colaboreze cu presedintele Traian Basescu.

"Ca vicepresedinte CSAT, am discutat si cu presedintele tarii Iohannis, impreuna am discutat cu cei de la SIE si SRI si toata lumea isi face treaba si lucrurile merg bine. Cand mergeau rau era anul trecut, cand realmente nu mai avea nimeni - nici eu, nici serviciile de informatii - incredere sa colaboram cu Basescu, care era intr-o campanie electorala pentru Udrea, in care arunca totul in aer: servicii, Guvern, tot. Acum, lucrurile s-au schimbat fundamental in bine si asa trebuie sa ramana", a spus Ponta in emisiunea televizata.

La intrebarea senatorului PDL Radu F. Alexandru, aflat in studiou, daca isi mentine aceasta declaratie extrem de grava, care releva faptul ca serviciile secrete au refuzat sa mai colaboreze cu fostul presedinte Traian Basescu pe finalul mandatului prezidential al acestuia, Ponta a cerut ca declaratia sa nu ii fie "scoasa din context". El a aratat ca a dorit sa prezinte, ca vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a tarii, "o atmosfera" care a existat pe finalul mandatului lui Basescu, in care iesirile acestuia din campania electorala pe tema ofiterilor sub acoperire si a persecutarii Elenei Udrea prin fotografiile de la Paris, care o surprindeau pe Udrea cu sefa DIICOT, au generat, din punctul sau de vedere, aceasta neincredere si lipsa de eficienta privind discutiile strategice, in ultimele doua-trei luni ale anului trecut.

Ponta a adaugat ca, odata cu alegerea noului presedinte, lucrurile au intrat in normal si exista o colaboare foarte buna intre Presedintie, Guvern si serviciile de informatii, chiar si in contextul in care serviciile sunt conduse deocamdata de catre directori interimari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO