Cum arata "LISTUTA" lui Basescu. Fostul presedinte i-a multumit Elenei Udrea pentru absenta de la Congresul PMP

×
Codul embed a fost copiat

"Elena Udrea trebuie sa imi confirme ca este un om cinstit!" Dupa zile apasatoare de tacere, iata mesajul pe care Traian Basescu i l-a transmis public Elenei Udrea, de la tribuna congresului organizat de ''Partidul Miscarea Populara''.

In prima sa iesire publica de dupa incheierea mandatului la Cotroceni, fostul sef al statului a confirmat o parte dintre afirmatiile Elenei Udrea. In plus, Traian Basescu a sustinut ca ce i s-a intamplat fratelui sau Mircea este o inscenare.

Traian Basescu a laudat absenta Elenei Udrea de la congres, precizand ca spera ca aceasta ii va confirma inca o data ca este un ”om cinstit”.

Chiar daca nu este aici, eu tin sa-i multumesc si doamnei Elena Udrea. Apreciez delicatetea gestului domniei sale de a nu fi in sala, sper sa se bucure de conditii corecte pentru as e putea apara si sper sa-mi confirme inca o data ca este un om cinstit. Am convingerea ca daca va avea sansa sa o faca, o va face”, a declarat Traian Basescu.

Cateva dintre declaratiile fostului presedinte:

Citește și
UDrea
Cazul Elena Udrea este o situatie fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei. Partidele ar putea accepta cererile DNA
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

- ”Este adevarat, ca presedinte fiind am inteles ca Romania are nevoie de un partid nou, un partid care sa nu poata fi acuzat de compromisurile trecutului, un partid care sa poata genera in mod categoric speranta, un partid care sa poata pleca de la zero si care sa se afirme pe eschierul politic romanesc ca fiind un partid capabil sa dea solutii teoretice si actiune practica pentru continuarea proceselor de modernizare a Romaniei si consolidare a statului de drept”

- ”Nu stiu daca putem sa facem un congres pe stadion, nu de alta da-i frig”

- ”As vrea sa va multumesc pentru taria pe care ati avut-o, o mana de oameni, cei care sunteti in sala si doamna presedinte Elena Udrea, care v-ati dedicat acestei idei de a crea un partid nou

- ”Exista riscuri sa facem pasi inapoi. Linistea pe care si-o doresc politicienii este linistea in care se simt bine aceia care vor sa deturneze drumul parcurs de Romania din 2004 si pana in decembrie 2014. Cred ca PMP trebuie sa-si faca un steag din ideea de consolidare a instituiilor statului de drept”

- ”Sigur justitia este unul dintre aceste elemente si nu pot sa nu observ ca foarte multi vor sa puna cruptia pe seama asa-zisului regim Basescu, dar iau lucrurile pe imagine si pe o poza falsa a momentului. Realitatea regimului Basescu, daca vrem sa-l numim asa, desi este o minciuna, ste ca din 2005 a inceput o reconstructie a institutiilor justitiei, care puteau contribui eficient la lupta impotriva coruptiei si acest lucru a durat cativa ani”

- ”Ma uit la toti demagogii care au facut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau si la Arges in jurul presedintelui CJ, care se duceau si cu Bivolaru la Parchet, ca astazi spun ce spuneam eu in 2005. Vorbesc de justitie independenta, dar inca nu sunt sinceri. Le sticlesc ochii cand vorbesc de justiei, ii vezi ca nu le vine din suflet, dar slava Domnului ca o fac si acum”

- ”Va trebui sa va asumati riscul de a continua niste procese de reforma care nu sunt pe gustul celor care pana mai ieri erau uniti in cuget si-n simtiri in ideea loviturii de stat din 2012, de justie care trebuie pusa sub control politic si asa mai departe. Apropo de asta, nu exista macar o interventie a mea in cei 10 ani ca vreunui om sa i se faca un dosar”

- ”Avem un Parlament ineficient, nu spun ca nu sunt oameni buni. Este nevoie doar de vointa actualului Parlament ca prin legea electorala sa stabileasca un nou numar care sa raspunda exigentelor referendumului din 2009- 300 de parlamentari”

- ”Intrarea in zona euro cu un segment foarte important al economiei necompetitiv va inseamna esec. Chiar daca indeplinim criteriile de la Maastricht, una din prioritatile majore este cresterea competitivitatii economiei de stat. Stiti tari care au intrat in zoan euro si au intrat in colaps imediat. Pana la 1 ianuarie 2019 trebuiesc gasite alte solutii de crestere a performantelor economiei”

Traian Basescu a raspuns intrebarilor jurnalistilor:

Lista lui Basescu”. „M-am hotarat sa nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spatiul public din ultima perioada. Mi-am facut o listuta”.

Florian Coldea. „Elena Udrea mi-a spus despre Coldea. In mod categoric mi-a spus, dar presedintele nu are niciun mijloc de verificare. Presedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Presedintele este beneficiarul informatiilor”.

Neregulile de la ANRP. ”Este corect ca Elena Udrea l-a informat de neregulile de la institutie. Cine crede ca presedintele primeste informatii numai de la serviciile de informatii greseste cumplit. Presedintele este conectat si la alte surse de informatii. De pilda, sinteza de presa de dimineata. O alta sursa extrem de importanta e departamentul de relatii cu publicul, unde se depun mii de scrisori si sesizari intr-o luna. Periodic se fac sinteze. Cetatenii spun despre retrocedari, legaturile cu oameni politici. Am avut dialog nu doar cu Elena Udrea, ci si cu oameni politici foarte importanti. Problema este daca presedintele ramane captiv informatiilor de la servicii sau daca foloseste si alte mijloace de informare”.

A plecat cu 50 de dosare de la Cotroceni? „O mare prostie. E o minciuna. Cum sa pleci cu dosare secrete din Cotroceni? Eu mi-am luat toate calculatoarele, sa vad daca nu am lucruri secrete sa le sterg. Este un lucru pe care trebuie sa-l faci la incheierea mandatului”.

Fostul presedinte a fost primit cu aplauze si scandari "Basescu, Basescu!", iar delegatii i-au spus "Bine ati venit".

Este prima aparitie publica a lui Traian Basescu de la declansarea scandalului in care este implicata Elena Udrea, presedintele suspendat al PMP.

Anterior, secretarul general al PMP Clement Negrut declarase MEDIAFAX ca reprezentantii PMP l-au invitat pe Traian Basescu la congres si il asteapta "cu mare drag", dar fostul sef al statului "nici nu a infirmat, nici nu a confirmat" participarea.

"Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Basescu. Nu stim, vom vedea, daca va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat si il asteptam cu mare drag", preciza secretarul general al PMP.

Negrut a spus ca Elena Udrea, fost presedinte al PMP, nu va fi prezenta la congres, pentru ca aceasta s-a suspendat din partid saptamana trecuta, functia de presedinte interimar fiind asigurata de Eugen Tomac.

La congres, participa vor 756 de delegati si este prezentata o singura motiune «Romania implicata-PMP partidul schimbarii» , sustinuta de unicul candidat la presedintia partidului, Eugen Tomac.

Potrivit listei care insoteste candidatura lui Tomac, prim-vicepresedinte al PMP va fi Siegfried Muresan, iar secretar general al PMP va fi Dorel Onaca.

Dupa votarea lui Eugen Tomac drept presedinte al PMP, vicepresedinti ai partidului vor fi: Clement Negrut, Adrian Radulescu, Gabriel Berca, Petru Movila, Adrian Gurzau, Nicolae Ivaschescu, Catalin Cristache, Catalin Tarhon, Claudiu Palas si Catalina Bozianu. Secretar general adjunct vor fi Gelu Visan si Rizea Tudorache, iar secretari executivi vor fi: Florin Staicu, Lucian Iliescu, Cristian Tugurel, Roxana Iliescu, Sebastian Moise, Catalin Bluf, Sorin Borza, Marian Vasile, Laurentiu Dulama si Daniela Bene.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
DOSARUL Gala Bute. Administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, retinut de DNA. Suma pe care ar fi primit-o mita
DOSARUL Gala Bute. Administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, retinut de DNA. Suma pe care ar fi primit-o mita

Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost retinut, sambata, de procurorii DNA, care il acuza de complicitate la luare de mita în dosarul "Gala Bute", suma vizata fiind de 50.000 de euro, relateaza Mediafax.

Cazul Elena Udrea este o situatie fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei. Partidele ar putea accepta cererile DNA
Cazul Elena Udrea este o situatie fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei. Partidele ar putea accepta cererile DNA

Conducerea Camerei Deputatilor a luat in discutie alte doua cereri trimise de DNA, referitoare la Elena Udrea, una privind incuviintarea urmaririi penale ca urmare a nerespectarii controlului judiciar si o alta de retinere si arestare preventiva.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.