Primarul care este: Romania, o republica bananiera


Ultimul update: Joi 09 August 2012 00:05
Data publicarii: Joi 09 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
Marian Vanghelie

Casele nationalizate care au fost cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura catre proprietarii de drept, a decis miercuri Camera Deputatilor. Vanghelie critica pozitiile care se opun hotararii Camerei.


PSD sustine Legea «Voiculescu», pentru ca a adus foarte multe amendamente, alaturi de PRM. Este firesc sa indreptam o nedreptate", a precizat Vanghelie, care a criticat declaratiile premierului Tariceanu referitoare la acest subiect. Potrivit lui Vanghelie, votul dat de deputati a fost unul în favoarea chiriasilor, iar aprecierile negative ale premierului Tariceanu referitoare la acest subiect i-au creat senzatia ca Romania este "o republica bananiera".

In schimb, presedintele Centrului pentru Resurse Juridice, Georgiana Radulescu, sustine ca proprietatea s-a ingropat definitiv in Romania dupa votul deputatilor. "Casele au fost cumparate la un pret derizoriu si se vor putea vinde la pretul pietei", a mai adaugat aceasta. APADOR-CH considera ca decizia deputatilor este arzatoare pentru toata populatia si nu e normal sa se rezolve pe genunchi, a declarat avocatul Diana Hatneanu.

Vanghelie a estimat ca, in ultimii 15 ani, 70% dintre proprietatile care au facut obiectul unor revendicari au fost date catre mafioti" care au cumparat drepturile litigioase. Vanghelie a criticat faptul ca, în aceste cazuri, procesele se castiga pe banda rulanta, avocatii fiind mana în mana cu procurorii. Daca nu este atacata de parlamentari la Curtea Constitutionala, legea va fi promulgata de Basescu, care nu va mai putea sa o retrimita spre reexaminare deoarece a uzat deja de acest drept.


Sursa: Pro TV

Mai exista drept de proprietate in Romania?
Tariceanu: Decizia in cazul caselor nationalizate va aduce procese la CEDO
Vanghelie si Becali, colegi de banca la Facultatea de Drept
Tariceanu: Decizia in cazul caselor nationalizate va aduce procese la CEDO
Vanghelie si Becali, colegi de banca la Facultatea de Drept
VIDEO PROTVPLUS.RO