Tariceanu: Decizia in cazul caselor nationalizate va aduce procese la CEDO


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 10:15
Data publicarii: Miercuri 08 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
Calin Popescu Tariceanu

Premierul considera ca decizia deputatilor de a nu mai restitui in natura casele nationalizate va avea ca efect "un lung sir de procese la CEDO".


"Cat o sa lasam Parlamentul in aceste zile sa abordeze probleme de acest gen o sa ne trezim in fata unor surprize foarte neplacute. Punerea in discutie a dreptului fundamental al proprietatii, inscris in Constitutie, mi se pare un lucru asupra caruia Parlamentul nu ar fi trebuit sa aiba astfel de derapaje", a declarat miercuri seful Guvernului.
Premierul a precizat ca "exista o serie de mecanisme" prin care aplicarea Legii poate fi impiedicata, dar a refuzat sa spuna daca Executivul va ataca Legea la Curtea Constitutionala.

Casele nationalizate care au fost cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura catre proprietarii de drept, a decis miercuri Camera Deputatilor, care a respins in acest fel solicitarea de reexaminare a presedintelui referitoare la modificarea Legii 10/2001. Urmare a acestei modificari, proprietarii deposedati de imobilele lor de catre regimul comunist nu vor mai beneficia de acum inainte de restituirea lor in natura, ci doar in echivalent la pretul pietei, daca respectiva proprietate a fost cumparata cu buna-credinta.


Sursa: Pro TV

Tariceanu despre majorarea cu 50% a salariilor profesorilor: Nu se poate!
Mai exista drept de proprietate in Romania?
Tariceanu: Legea majorarii salariilor din Educatie creeaza asteptari
Mai exista drept de proprietate in Romania?
Tariceanu: Legea majorarii salariilor din Educatie creeaza asteptari
VIDEO PROTVPLUS.RO