USR-PLUS îl compară pe Nicușor Dan cu Gabriela Firea: ”Mințim oficial pe toată lumea”

Dată publicare: 04-05-2021 13:08
Dată actualizare: 04-05-2021 13:24


Gabriela Firea, Nicușor Dan

USR-PLUS continuă războiul politic cu primarul general Nicușor Dan, pe care îl compară cu fostul edil Gabriela Firea și îl acuză că minte ”oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix”.

Aceste acuzații vin la scurt timp după eșecul înregistrat în urmă cu câteva zile la Consiliul General al Municipiului București, unde proiectul de buget al Bucureștiului a fost respins la vot din cauza opoziției consilierilor USR-PLUS și PSD.

Acum, cei de la USR-PLUS afirmă că motivul pentru care ”Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”, susținând că bugetul propus de Nicușor Dan este unul ”fantezist”, care ar trebui redus la cel mult 5 miliarde de lei.

Potrivit proiectului, Primăria Capitalei are un buget estimat la peste 9 miliarde și jumătate de lei, cu tot cu credite și fonduri europene.

În jur de două miliarde de lei au fost alocate pentru investiții. Bani care vor fi cheltuiți, printre altele, pentru lucrările de la Prelungirea Ghencea și pentru Pasajul de la Doamna Ghica, unde șantierul este blocat și nu s-a mai lucrat din decembrie. O altă prioritate pentru actuala administrație este și modernizarea sistemului de termoficare. 32 de kilometri de rețea ar urma să fie reparați anul acesta.

Daca bugetul Capitalei nu va fi votat până pe 7 mai, adică la cel mulți 60 de zile de când a fost votat bugetul de stat, Bucurestiul riscă să intre în incapacitate de plată.

Mesajul complet transmis de USR-PLUS:

Negociem orice, dar nu negociem principii.

Motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a crește cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creștem cheltuielile, dar pentru că știm că nu avem loc de ele în buget, mințim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună. Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureștiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop.

Cele mai mari venituri pe care le-a avut vreodată în istoria sa Bucureștiul au fost de 4.46 miliarde de lei (https://bit.ly/3gUTbyV). O sumă foarte mare, mult peste cât au majoritatea ministerelor. Chiar dacă luăm în calcul inflația (care nu va fi chiar atât de mare) și mergem pe presupuneri foarte optimiste, ajungem la sume de sub 5 miliarde de lei. Chiar și rotunjind, tot nu putem depăși suma de 5 miliarde de lei.

5 miliarde de lei ne permit și să tăiem risipa mare din primărie. Ne permit și să tăiem corupția din administrație. Și ne permit, mai ales, să ieșim din minciună. Suntem la început de mandat, acum mai mult decât oricând trebuie să fim onești cu noi înșine și să construim pe curat. Nu putem trăi la nesfârșit pe datorie. Nu putem crește cheltuielile la nesfârșit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luați de stat prin taxe și impozite.

Felul cum așezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferența între noi și cei care au guvernat dezastruos până acum?”

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO