USR îi cere demisia ministrului de Interne, Marcel Vela: "Cu cât se petrece mai repede, cu atât mai bine"

Ultima actualizare: 15-04-2020 13:22
Marcel Vela
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Reprezentanţii USR spun că este necesară demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, ca urmare a reacțiilor apărute după un acord cu Patriarhia Română privind distribuirea Luminii Sfinte.

"Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine", au transmis reprezentanţii USR.

Ei adaugă că sănătatea populaţiei nu trebuie pusă în pericol "din meschine calcule politice".

"Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru ţară, nu pentru scorul electoral", au mai spus reprezentanţii USR.

Iohannis cere anularea așa-zisului acord între MAI și BOR


 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va solicita ministrului de Interne şi premierului să revină asupra acordului MAI - BOR.

”Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a avertizat preşedinte.

Victor Costache și-a dat demisia în urma unei greșeli de comunicare

 

La sfârșitul lunii martie, ministrul de atunci al Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în urma unei greșeli de comunicare.
Costache a precizat, într-un interviu la Știrile Pro TV, că toți bucureștenii urmează să fie testați de Covid-19, măsura fiind pusă în aplicare în urma acord cu profesorul Streinu-Cercel.
Ulterior, ministerul Sănătății a revenit asupra acestui anunț, menționându-se că nu va aplica un astfel de plan.
Întrebat dacă a demisionat din proprie voință sau dacă a fost „împins” să renunțe la mandatul de minsitru al Sănătății, fostul ministru Victor Costache a refuzat să ofere detalii.

„Miniștrii demisionează într-un anumit fel, nu are rost să intrăm în detalii. Nu este important cum a fost, ci să ne concentrăm asupra crizei Covid-19”, a declarat Costache.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO