Decizie surprinzătoare. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat

Ultima actualizare: 26-03-2020 14:34

Surse oficiale au declarat pentru Știrile PRO TV că ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat, după declarațiile pe care le-a făcut, miercuri, despre testarea populației Bucureștiului la coronavirus.

Informația a fost confirmată de premierul Ludovic Orban, care a precizat faptul că îl propune înlocuitor pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

„Aproape 5 luni de zile a făcut parte din echipă și am luat decizii importante. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare”, a spus Ludovic Orban.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că Orban este cel care i-ar fi cerut lui Costache să plece din această funcție, din cauza declarațiilor pe care le-a făcut miercuri, în exclusivitate pentru Știrile Pro TV, când a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19.

Astfel, lui Victor Costache i s-a reproșat faptul că este un ”comunicator slab”. De altfel, aceleași surse din PNL mai spus că liberalii consideră că el trebuia schimbat din funcția de Ministru al Sănătății de mai multă vreme.

Nu în ultimul rând, lui Costache i s-a reproșat că a menținut în fruntea DSP-urilor oameni ”de o competență discutabilă”, asupra cărora planează suspiciuni că ar putea fi ”mână în mână” cu colaboratorii și distribuitorii de medicamente.

Tot miercuri, în același interviu de la Pro TV, Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara.

Mai mult, a mai spus Costache, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați - de joi - din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO