UNPR: Presedintele PSD incearca probabil sa ofere UNPR un cadou otravit

Ultima actualizare: 24-10-2012 05:05
UNPR

UNPR sustine ca declaratiile facute de catre presedintele PSD, Victor Ponta, duminica, nu pot fi luate in serios si sunt, probabil, o incercare a acestuia de a face un cadou otravit.

"Dupa luni intregi in care Victor Ponta i-a atacat intr-un mod extrem de dur si total incorect pe reprezentantii UNPR, declaratiile de astazi nu pot fi luate in serios. Presedintele PSD incearca probabil sa ofere UNPR un cadou otravit. Uniunea este insa un proiect politic matur si nu va cadea in capcanele pe care unii vor sa le intinda. Vorbele de acum nu compenseaza minciunile pe care Victor Ponta le-a spus in nenumarate randuri despre UNPR si despre membrii sai. Intelegem jocul pe care incearca sa-l faca presedintele PSD si, tocmai de aceea, nu vom accepta sa-i fim partasi", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.


UNPR afirma ca a dat si da in continuare dovada de consecventa. "Atat in relatia cu partenerii de la guvernare cat si in relatia cu partidele din Opozitie, Uniunea s-a manifestat cu maxima responsabilitate. Nimic nu se va schimba din acest punct de vedere, iar UNPR va fi acelasi partid al interesului national si al dialogului social, asa cum s-a impus pe scena politica romaneasca. Atata vreme cat am stat la greu la guvernare pentru Romania si am asigurat stabilitate politica, nimic din tot ceea ce am facut ca partid nu poate fi considerat compromitator", se mai arata in comunicat.

UNPR sustine ca va merge pe propriile picioare in aceste alegeri si isi va indeplini obiectivul electoral.

"Proiectul nostru nu a fost creat nici pentru a se topi intr-o alta constructie politica, nici pentru altceva. Avem drumul nostru de la care nu ne vom abate. Mai mult, avem obligatia de a merge mai departe, de a continua participarea la guvernare si dupa 2012 si suntem convinsi ca acest obiectiv este pe deplin realizabil. UNPR apreciaza faptul ca PSD a decis sa sprijine adoptarea proiectului privind taxarea marilor averi, un proiect de stanga care va aduce la bugetul de stat aproximativ noua milioane de euro", se mai arata in comunicat.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, raspunzand unei intrebari, ca Neculai Ontanu se inscrie, ca si altii, in categoria celor care nu au plecat ei din PSD, ci au fost inlaturati, mentionand, pe de alta parte, ca USL va gasi un candidat cu sanse sa castige la Sectorul 2.

El a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu a discutat cu Ontanu. "N-am discutat cu domnul Ontanu si cred ca v-a zis si domnia sa ca n-am discutat eu niciodata cu domnul Ontanu. Domnul Ontanu se inscrie, ca si altii, in categoria celor care nu au plecat ei din PSD, ci au fost inlaturati din PSD. O sa gasim impreuna, USL-ul, un candidat cu sanse sa castige Sectorul 2", a spus Ponta.

Comentand recentele evolutii dintre PDL si UNPR, Ponta a spus ca ar fi fost compromitator pentru UNPR sa se asocieze cu PDL. "Eu cred ca pentru UNPR era compromitator sa se alieze cu PDL. Totusi, pentru bucuresteni – cetatenii cei mai informati din tara – asocierea cu doamna Udrea si cu candidatii doamnei Udrea este compromitatoare", a spus Ponta.

Afirmatia lui Ponta despre Ontanu a fost facuta in contextul in care presa centrala a relatat ca Ecaterina Andronescu a declarat ca a avut discutii cu primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu (UNPR), despre faptul ca acesta a fost dat afara din PSD, in timpul presedintiei lui Mircea Geoana. Astfel, potrivit Mediafax, fostul ministru al Educatiei l-ar fi intrebat pe edil daca poate fi indreptata aceasta situatie.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO