Presedintele Basescu a sarutat steagul national si a parasit Cotroceniul in lacrimi. Omul Basescu a plecat apoi la bere

Ultima actualizare: 24-12-2014 06:43
Presedintele Basescu a sarutat steagul national si...
Omul Basescu a plecat apoi la bere...

Dupa ceremonia militara cu prilejul incheierii mandatului sau de presedinte, in timpul careia s-a apropiat de steagul tinut de Garda de onoare si l-a sarutat, Traian Basescu a plecat de la Palatul Cotroceni.

"Mi-am dorit sa fiu un om liber sa petrec cu cine vreau", a spus Traian Basescu la prima iesire in public de la predarea mandatului. Fostul sef de stat a mers la o berarie impreuna cu sotia sa, unde a fost asteptat de Elena Udrea si mai multi lideri ai Partidului Miscarea Populara.

Extrem de relaxat in noua postura, inclusiv vestimentara - pentru ca a renuntat la costum, Traian Basescu a glumit cu ziaristii si cu cei care-l asteptau, imbracati la patru ace, la o berarie din Capitala.

"Nu am conferinta de presa, nu mai sunt presedinte. Sunteti inca in costume, eu am fost si m-am schimbat", a glumit Traian Basescu, imediat dupa ce a iesit din masina cu care a venit la petrecerea organizata la final de mandat.

"Beti de fericire sau de suparare?", l-a intrebat un jurnalist.

"De ce sa fiu suparat omule? Am revenit la conditia de om liber, sa ma simt bine cu cine vreau", a replicat fostul presedinte. Care a precizat ca singurul lucru pe care il va conduce in urmatoarea vreme e ... masina.

Odata intrat in local, fostul presedinte a avut parte de o primire emotionanta. 300 de oameni s-au ridicat in picioare sa-l intampine. L-au aplaudat si i-au scandat numele, iar cei mai norocosi au reusit sa-l pupe si sa-si faca poze cu el.

Traian Basescu a simtit atunci ca trebuie sa le adreseze un mesaj si, ca sa se faca auzit, s-a urcat pe masa: "10 ani mi-am dorit sa raman si om si acum am revenit la calitatea de om normal, dar si 10 ani cat am fost presedinte am incercat sa raman un om normal."

Ca sa ii poarte noroc, o doamna s-a gandit sa-i daruiasca 2 jucarii: un marinar si o barca, primite de fostul sef de stat cu aceleasi umor: "Pai asta-i barca sa o "conduc" eu?"

Despre planurile sale politice, Traian Basescu a evitat sa vorbeasca. A spus doar ca va lua o decizie dupa sarbatori, adica daca va intra si conduce Partidul Miscarea Populara, asa cum planuise initial. "Deocamdata sunt doar prietenii mei aici, discutam din ianuarie", a mai raspuns Traian Basescu cand a fost intrebat daca se va inscrie in PMP.

In timpul acestei intalniri, presedintele PMP, Elena Udrea, s-a urcat pe scena alaturi de un interpret, cu care a cantat si a dansat.

Adio, Palatul Cotroceni

In timpul ceremoniei cu prilejul incheierii mandatului sau de presedinte, care a inceput cu intonarea imnului national, Traian Basescu a primit onorurile militare. Dupa ce a salutat Garda de onoare, Basescu s-a apropiat de steagul tinut de militari, pe care l-a sarutat.

Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au urcat apoi in masina si au plecat de la Palatul Cotroceni, la iesire fiind intampinati de un grup de simpatizanti, pe care i-a salutat. La iesirea coloanei cu masinile oficiale, simpatizantii care il asteptau la poarta Palatului Cotroceni au scandat: "Super-Base".

La poarta Palatului Cotroceni erau aproximativ 300 de simpatizanti ai lui Traian Basescu si peste 100 de opozanti ai fostului presedinte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO